IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Opel разработва конкурент на Dacia

Моделът ще се нареди под Adam и Corsa, като ще струва 10 000 евро

18:15 | 12.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Adam - най-малката кола в настоящата гама на марката. Снимка: Opel</em></p>

Adam - най-малката кола в настоящата гама на марката. Снимка: Opel

Битката за клиенти накара и Opel да започне разработката на евтин модел. Според изданието Auto Motor und Sport в централата на компанията в Рюселхайм усилено се работи върху седан, който ще бъде позициониран под Adam и Corsa в моделната гама на Opel.

Новият модел с 4 места ще се появи на пазара най-късно до 2 години, като ще се конкурира за клиенти с моделите на румънската марка Dacia. Автомобилът ще бъде създаден на новата глобална платформа на General Motors, като се предвижда цената му да не надвишава 10 000 евро.

Появата му е планирана за момента, в който GM ще изтегли марката Chevrolet от Европа. Така седанът ще заеме мястото на Spark, чиито цени започват от 9000 евро.

До оттеглянето на GM от Стария континент, концернът ще се опита да прехвърли всички задължения по обслужването на моделите на Chevrolet на дилърите на Opel и Vauxhall. Обезпечаването на сервизите с резервни части на марката ще продължи минимум 10 години.

Що се касае до заводите в Южна Корея, където се произвеждат около 90% от всички „европейски” Chevrolet, то те ще бъдат натоварени с модели за други пазари. Спортните Camaro и Corvette ще продължат да се предлагат на Стария континент.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:21 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още