IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Искат 2,38 млн. евро за уникално Lamborghini

Моделът Sogna е произведен в един единствен брой

11:10 | 12.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: James Edition</em></p>

Снимка: James Edition

Името Sogna трудно може да бъде намерено в книгите, посветени на историята на Lamborghini, тъй като в моделната гама на марката такъв автомобил не съществува. Автор на проекта е ателието Art&Tech.

Машината се продава в момента в интернет, като настоящият й собственик е готов да се раздели с нея срещу сумата от 2 380 000 евро, съобщава Automotive News. Автомобилът се намира в отлично състояние, като е навъртял едва 1800 км.

Lamborghini Sogna е показан на изложението в Женева през 1991 г. Той представлява променено на външен вид Lamborghini Countach с 5.2-литров двигател с мощност 455 к.с. Неговите създатели от Art&Tech тогава планират да го пуснат в серийно производство и да го продават срещу 1,6 млн. долара.

За подобно нещо обаче се изискват сериозни инвестиции, които италианците така и не успяват да осигурят. В крайна сметка на бял свят излизат само два автомобила, като единият дори няма двигател. А другият е този, който се продава в момента.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още