IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Това са новите BMW M3 и BMW M4

Те предлагат по-ниска маса, повече мощност и по-малък разход на гориво

13:07 | 11.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: BMW</em></p>

Снимка: BMW

Първите снимки на новите BMW M3 и M4 се появиха в интернет. Кадрите са официални, като до тях се добраха специализираните портали BMW Blog и Club Lexus.

Както личи от снимките новото BMW M3, което вече ще се предлага единствено във версия седан, е получило агресивен бодикит, който се отличава с нови брони, странични прагове, аеродинамични огледала за обратно виждане, изпускателна система с обичайните 4 тръби и уникални джанти с 5 спици.

Снимките потвърждават информацията, че моделът е оборудван с карбонов покрив, благодарение на който се постига още по-нисък център на тежестта.

Що се отнася до купето BMW M4, което ще се появи и във версия кабриолет, там промените са аналогични. Моделът е почти идентичен с концепцията, която германската компания показа на конкурса за елегантност в Пебъл Бийч по-рано тази година. Купето е обзаведено със същия спортен бодикит като седана, също има карбонов покрив, но изглежда дори по-спортно поради факта, че има само две врати.

От BMW все още на са разпространили информация за техническите и динамични характеристики на новите модели. Снимките обаче потвърждават, че под предния капак на моделите е поставен 3.0-литров турбо двигател с шест цилиндъра. Въпреки по-малкия си обем и по-малкото на брой цилиндри, той генерира с около 10-20 к.с. по-висока мощност. Подобрения са направени и по отношение на масата, която при новите модели е под 1500 кг. Същото важи и за потреблението на гориво, за което се твърди, че е с цели 25% по-ниско.

Новите BMW M3 и M4 трябва да бъдат представени официално утре. Очаквайте подробности.

Още снимки на новите модели вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още