IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen Golf VII се прицели в милиона

500-хилядната бройка от модела вече е продадена

16:40 | 09.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Volkswagen</p>

Снимка: Volkswagen

Концернът Volkswagen отпразнува поредното си постижение - заводът в германския град Волфсбург произведе 500-хилядната бройка от седмото поколение на Golf. От компанията обявиха, че половинмилионният екземпляр е хечбек с 4-цлинидров дизелов мотор, като той съвсем скоро ще бъде доставен на своя собственик.

За да достигне тази бройка, компанията-производител се нуждаеше от малко повече от година. Моделът бе представен през септември 2012 г. на изложението в Париж. В редица европейски държави - Германия, Белгия, Австрия, Финландия и Швейцария, Volkswagen Golf VII е лидер на пазара на нови автомобили.

От концерна обявиха, че се надяват след около 12 месеца да отбележат и производството на милионната бройка от модела. Увеличението на продажбите се очаква заради извеждането на бестселъра на марката на пазарите в САЩ и Китай.

За по-голямата реализация на "народния автомобил" концернът от Волфсбург ще разчита и заради предстоящото пускане на няколко нови модификация на Golf VII. Сред тях ще бъдат електромобил e-Golf и миниван Golf Sportsvan.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:06 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още