IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японски електромoбил измина 1300 км. с едно зареждане

Постижението кандидатства в Книгата за рекорди на Гинес

15:09 | 28.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Suzuki Every.<em> Снимка: Suzuki </em></p>

Suzuki Every. Снимка: Suzuki

Напълно електрическият Suzuki Every измина 1300 километра без нито едно спиране. Постижението е рекордно, като се очаква да бъде вписано в Книгата за рекорди на Гинес, съобщава Green Autoblog.

Японският компактен модел от категорията "kei" е изминал рекордното разстояние на затворено трасе с дължина 25 километра, изградено в Огата, префектура Акита. Електричката е поддържала скорост от около 30 км/час, като на борда й са били четирима души, включително Кенджиро Шинозука, първият японски пилот с титла от рали Дакар.

Самият автомобил не е стандартен, въпреки че Suzuki продава на пазара в Япония електрически Every. Официална информация за задвижващата система на возилото липсва, но няколко издания посочват, че то разчита на масивна литиево-йонна батерия, интегрирана в задната му част.

Постижението на японците е изпратено до журито на Книгата за рекорди на Гинес. Настоящият рекорд, записан в книгата, е 1000 километра с едно зареждане.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още