IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lamborghini изпрати Gallardo в историята

Най-успешният модел на марката слезе от поточните линии

12:43 | 26.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Lamborghini</em></p>

Снимка: Lamborghini

Lamborghini изпрати в историята своя най-успешен модел - Gallardo. След продължило 10 години производство, финалният екземпляр от модела слезе от производствените линии в Италия.

Последното произведено Lamborghini Gallardo е кабриолет от специална серия, като носи името Gallardo LP 570-4 Spyder Performante. Автомобилът има специален цвят Rosso Mars и вече пътува към своя собственик, колекционер.

Gallardo се появи за първи път през 2003 година, като за жизнения си цикъл е реализирал общо 14 022 продажби. А това го превръща в най-продавания и най-успешен модела в цялата история на марката. Както съобщават от Lamborghini, "Преди Gallardo продавахме около 250 коли на година. А след премиерата му броят достига 2000". Нещо повече, на Gallardo се падат почти половината от продажбите на марката Lamborghini, която е създадена през 1963 г.

Lamborghini се надява да повтори успеха на Gallardo с пускането на негов заместник. Вече се знае, че той ще се нарича Cabrera и ще използва V10 двигател с атмосферно пълнене и обем 5,2 литра. Премиерата на този модел трябва да се състои в най-скоро време.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:27 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още