IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen инвестира 82 млрд. евро в автомобилното си подразделение

Парите ще отидат за разширяване на моделната гама, нови двигатели и създаването на хибриди

15:01 | 25.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Reuters</em></p>

Снимка: Reuters

Най-големият автомобилен концерн в Германия – Volkswagen, не се притеснява от нестабилната финансова среда и готви огромни инвестиции в своя автомобилен бизнес. Това обяви шефът на отдела за разработки и изследвания Ханс-Якоб Нойсер пред Autocar.

По думите му през следващите 5 години производителят ще инвестира 82,4 млрд. евро в автомобилното си подразделение (Automotive Division). Това ще позволи обновяване и разширяване на моделната гама, разработка на нови двигатели и хибридни технологии. В концерна вече работят върху ново поколение мотори, които се отличават с нисък разход на гориво и ниски нива на СО2.

Част от сумата Volkswagen ще похарчи за създаването на евтината марка, която трябва да излезе на пазара през следващата година. Вече се знае, че първите 3 модела, която тя ще предлага са седан, комби и компактен ван. На по-късен етап ще се появят и хечбек с 3 врати, както и кросовър.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още