IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda представя нов водороден автомобил

Концептуалният модел ще бъде показан след седмица в Лос Анджелис

11:40 | 13.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Първо изображение на FCEV. Снимка: Honda</p>

Първо изображение на FCEV. Снимка: Honda

Японският автомобилен производител Honda разкри първото изображение на водородния си концептуален модел FCEV. Дебютът на машината ще се състои на 20-и ноември на изложението в Лос Анджелис.

Засега японците не съобщават никакви подробности за силовия агрегат на модела. Te разкриха единствено, че серийната версия на автомобила ще бъде представена през 2015 г. Тогава моделът ще излезе на пазарите в САЩ и Япония, а година по-късно ще се появи и в Европа.

Honda е един от пионерите в областта на водородните автомобили и в компанията са на мнение, че именно огромният опит, натрупан през годините, ще помогне за налагането на пазара на модел с нулеви вредни емисии.

Производителят от Страната на изгряващото слънце вече има водороден модел в гамата си - седанът FCX Clarity. Той се задвижва от електромотори, чиято енергия се добива в резултат на химическа реакция между водород и кислород. Мощността на агрегата е 134 к.с.

Моделът FCEV също така се явява отговор на големия съперник на Honda - Toyota, която на изложението във Франкфурт през септември тази година разкри водородния си концепт FCV-R. Той също трябва да се появи на пазара през 2015 г.

Още за автомобилите с водородно задвижване четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още