IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Nissan поевтиняха с над 10% след орязването на годишната печалба

Автомоболният гигант отдаде понижените си очаквания на продължаващите тежки икономически условия в Европа

11:44 | 05.11.13 г.
Акциите на Nissan поевтиняха с над 10% след орязването на годишната печалба

Листнатите на борсата в Токио акции на японския производител на автомобили Nissan поевтиняха с повече от 10% до 861 йени, след като компанията понижи прогнозната си годишна печалба.

В края на миналата седмицата автомобилният производител обяви, че очаква да реализира печалба от 355 млрд. йени (3,6 млрд. щатски долара) за приклюващата на 31 март 2014 г. фискална година. По-ранната прогноза бе за резултат от 420 млрд. йени.

От Nissan отдадоха понижените си очаквания на продължаващите тежки икономически условия в Европа, които са засегнали постъпленията. Японското дружество добави, че търсенето в развиващите се пазари е било "променливо".

Анализатори твърдят, че инвеститорите са притеснени за краткосрочните перспективи пред компанията.

"Има няколко сегментни тенденции, които не са в полза на Nissan", заяви пред BBC Вивек Вайдия, анализатор в консултантската фирма Frost & Sullivan.

"Голямо възстановяване има в САЩ, където Nissan не е водещ играч. Търсенето в развиващите се пазари, като Индия, се забавя, а валутните колебания изяждат от печалбата", добави още той.

Понижението на прогнозата дойде, въпреки че компанията публикува 6,5% скок на печалбата за периода юли-септември на годишна база. Автомобилният производител отчете нетна печалба от 189,8 млрд. йени за тримесечието.

Повече за Nissan може да научите от материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:51 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още