IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дизайн бави новия флагман на Alfa Romeo

Седанът Giulia трябва да дебютира пред публика догодина

15:26 | 04.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Gloria е най-новата концепция на Alfa Romeo за спортен седан. <em>Снимка: Alfa Romeo</em></p>

Gloria е най-новата концепция на Alfa Romeo за спортен седан. Снимка: Alfa Romeo

Символ за завръщането на Alfa Romeo в големия автомобилен бизнес стана моделът 4С, показан тази пролет на изложението в Женева. Италианците обаче залагат на друг автомобил, който трябва да изтегли марката нагоре и да се превърне в неин флагман - седанът Giulia, твърди Autocar.

Според изданието именно моделът с 4 врати ще наследи седана Alfa Romeo 159, като в основата му ще бъде платформата на хечбека Giulietta. Автомобилът трябваше да се появи на пазара още през 2012 г., но пускането му бе отлагано на няколко пъти. Причина за това е именно дизайнът на Giulia.

"Най-сложната задача, пред която сме изправени, е да създадем истинския дизайн на Giulia - признава глобалният дизайнер на Fiat и Chrysler Лоренцо Рамачиоти. - Първоначално моделът бе нарисуван спрямо изискванията на клиентите в Европа, но след като разбрахме, че Alfa Romeo Giulia ще се продава в цял свят, плановете ни се промениха."

Засега очакванията са моделът да дебютира на пазара догодина, но тези срокове не са официално потвърдени. Източникът на Autocar уточнява, че целият проект се оценява от ръководството на Fiat като "твърде рискован".

По предварителни данни Giulia ще бъде по-мощна от Giulietta, като най-вероятно ще получи двигателя с мощност 240 к.с. от 4С. В базовата версия обаче конете ще бъдат по-малко. Ще има и "заредена" модификация Cloverleaf с над 300 к.с.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:00 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още