IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volvo подготви и бензинов хибрид за Китай

В някои райони на страната има забрана за дизелови коли

14:21 | 22.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>V60 Plug-in Hybrid. Снимка: Volvo </em></p>

V60 Plug-in Hybrid. Снимка: Volvo

Шведската компания Volvo ще се опита да увеличи продажбите си в Китай с нова модификация на хибридното V60, съобщава Carnewschina. Любопитното е, че тя се задвижва от комбинация от бензинов двигател и електромотор. Скандинавците вече имат в моделната си гама дизелов хибрид V60.

В състава на силовия агрегат на новия хибрид влизат 4-цилиндров бензинов двигател с турбина и мощност от 200 к.с., както и електромотор, даващ още 70 к.с. Решението да се заложи на подобна комбинация е породено от законите в Китай, където в голяма част от градовете са забранени автомобилите с дизелово гориво. Това важи дори за хибриди, които имат в състава си дизелов мотор.

Очаква се новата модификация на V60 Plug-in Hybrid да се появи на пазара в Китай през следващата година. За разлика от седана Volvo S60L, който се произвежда в завода на компанията в Ченду, новият модел ще се сглобява в Гьотеборг (Шв) и оттам ще се доставя в азиатската държава.

Припомняме, че съществуваща вече модификация V60 Plug-in Hybrid, която се продава и в Европа, разчита на комбинация от 2.4-литров дизелов двигател с мощност 215 к.с. и максимален въртящ момент 440 Нм. Той работи съвместно с електромотор, добавящ още 70 к.с. и литиево-йонна батерия с капацитет 11.2 кВт/ч. При смесен цикъл комбито харчи едва 1.9 л/100 км, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 6.1 секунди.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:21 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още