IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дейностите на GM в Русия вече ще са част от GM Европа

Русия ще стане най-големият пазар в Европа през следващите години, смятат от Opel

14:54 | 21.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Opel</em></p>

Снимка: Opel

Дейностите на General Motors (GM) в Русия ще бъдат част от GM Europe – европейската група на GM. Досега бизнесът в Русия се управляваше от GM International Operations (GMIO) със седалище Шанхай. Промяната ще стане факт от 1-ви януари на следващата година, съобщават от българското представителство на Opel, като подчертават, че това е важна стъпка за засилването на позициите на марката на руския пазар.

“Това е правилното решение в точния момент. Русия е важна част от европейския пазар, а за Opel тя е третият по големина пазар в Европа", заяви Карл-Томас Нойман, председател на Opel/Vauxhall и президент на GM Europe. "Всички прогнози показват, че Русия ще стане най-големият пазар в Европа през следващите години. Opel се радва на висока репутация в Русия. С нашето силно продуктово портфолио ние имаме намерение да увеличим пазарния си дял.”

Дейностите в Русия ще бъдат възложени на Анди Дънстан, досега изпълнителен директор, отговорен за продажбите на Централна и Източна Европа и Международните операции. Той ще заеме длъжността на 1-ви ноември, наследявайки Джим Бовензи, който заминава за Детройт в качеството си на изпълнителен директор, отговорен за глобалната локализационна стратегия.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още