IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Infiniti стъпва на родния си пазар

Целта е по-добро представяне срещу германските конкуренти

08:58 | 15.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Европейската версия на Q50. <em>Снимка: Infiniti </em></p>

Европейската версия на Q50. Снимка: Infiniti

Създадената през 1989 година специално за пазара на САЩ луксозна марка Infiniti най-накрая ще стъпи и в родината си. С този ход японците искат да отговорят на увеличаващото се търсене на луксозни автомобили в страната, както и да противодействат по-добре на германските конкуренти като BMW, пише японското бизнес издание Nikkei, цитирано от Ройтерс.

Първият модел на Infiniti в Япония ще бъде Q50. Седанът ще замени на пазара предлагания в момента седан Nissan Skyline, който всъщност представлява леко изменена версия на Infiniti G. Продажбите ще стартират още тази зима, като ще се осъществяват от мрежата на компанията майка Nissan. Към момента няма планове да се изграждат отделни шоуруми на Infiniti, сочи информацията на Nikkei.

Цените на Infiniti Q50 за Япония все още не са обявени, но се знае, че производството на модела ще се осъществява в страната. В САЩ цените Q50 стартират от 36 700 долара.

С пускането на Infiniti в Япония производителите искат да увеличат печалбата на марката, както и да засилят позициите й сред конкурентните марки. През май тази година главният изпълнителен директор на компанията Карлос Госн постави нова цел пред бранда - да постигне оперативна печалба от 6-7% през настоящата фискална година. През изминалите две Infiniti постигна около 1% от оперативната печалба на Nissan. Една от причините бе, че луксозната марка, чиито моделите се произвеждат главно в Япония, изпитваше трудности заради силната йена.

Още за Infiniti Q50 вижте в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:13 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още