IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla Model X образува дълъг списък с чакащи

Моделът все още няма обявена цена, но събра над 6000 поръчки

11:38 | 11.10.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Прототипът Model X. Снимка: Ройтерс</em></p>

Прототипът Model X. Снимка: Ройтерс

Последните дни не са най-добрите за американската компания Tesla. Миналата седмица акциите й на борсите записаха спад, след като неин модел се запали и изгоря на пътя. Това обаче явно не се е отразило на доверието на хората към нейните продукти, които образуваха дълъг списък с чакащи за следващия й модел - Model X.

Автомобилът беше представен в концептуална форма, като към момента не се знае нито как точно ще изглежда, нито колко точно ще струва. Въпреки това обаче над 6000 души вече са направили първоначална вноска за бъдещата кола. Член на клуба на марката в САЩ съобщи пред Carscoops, че на 5 октомври е платил депозит за Tesla Model X и е получил обратно съобщение, че е номер 6 117 в списъка с чакащи.

Депозитите за базовата Tesla Model X стартират от 5 000 долара, а тези за върховата версия Signature достигат до 40 000 долара, сочи информацията.

Бъдещият Tesla Model X ще използва платформата на Model S, като ще представлява нещо като кросовър. В купето му ще могат да се настанят до 7 души, а като опция ще се предлага задвижване към четирите колела, подсигурено от два електрически двигателя, поставени на всяка от осите.

Очакванията са задвижващите агрегати да бъдат аналогични с тези на настоящия модел на компанията Model S. Същото важи и за цените. Предполага се, че в САЩ те ще стартират от около 62 000 долара, а в Европа - от около 72 000 евро.

Още снимки на Tesla Model X вижте в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
kane
преди 10 години
Какво се оказа!Че и в най-дивия капитализъм чакат години с вноска за кола!А сега де...... после комунизма и социализма били лоши!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още