IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Следващите BMW M5 и M6 ще получат 4х4

По-компактните М3 и М4 остават със задно предаване

14:37 | 03.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: BMW</em></p>

Снимка: BMW

Президентът на BMW M GmbH Фридрих Ницшке обяви, че е променил своето отношение към поставянето на система за задвижване на четирите колела на спортните M модели на компанията. Това е станало, след като топ-мениджърът е видял и оценил успехите на конкурентите.

В интервю за списание Motoring Ницшке, който по-рано категорично отричаше възможността за поява на М-модели със задвижване 4х4, признава целесъобразността на подобни модели.

„Между 70 и 80 процента от продадените в САЩ Mercedes-Benz E63 AMG имат система за задвижване на четирите колела, така че и ние сме длъжни да мислим за нещо такова. Това обаче ще стане, след като пуснем на пазара наследниците на сегашните М5 и М6”, коментира Ницшке.

Той допълни, че настоящите BMW M5 и M6 (на снимката) ще останат само със задно предаване до края на жизнения си цикъл. В баварския концерн са преценили, че да се внасят съществени изменения в тези два модела не е практично.

Президентът на BMW M GmbH казва още, че системата 4х4 при новите поколения М5 и М6 ще се предлага само като опция. Нейната поява при двата модела не означава, че компактните М3 и М4 ще тръгнат по същия път. Напротив – те ще останат с класическото задно предаване. 

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още