IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Infiniti стартира деамериканизация на гамата си

Компанията ще се фокусира върху предпочитанията на европейските си клиенти

11:40 | 23.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Infiniti Q50.<em> Снимка: Infiniti </em></p>

Infiniti Q50. Снимка: Infiniti

"Трябва да деамериканизираме линията си от модели", заяви президентът на Infiniti Йохан де Найсон пред Wards Auto. Той уточни, че фокусът занапред ще пада не само върху големите и жадни за бензин автомобили, но и върху компактни модели с икономични агрегати.

Марката Infiniti бе създадена специално за американския пазар, като моделите й са конструирани според предпочитанията на клиентите оттатък океана. А това означава големи като размер модели, оборудвани с големи и жадни за гориво двигатели.

През последните години обаче японската луксозна марка стартира експанзия на световните пазари, което налага да разработи модели, отговарящи на съвсем различни критерии. В Европа, например, се търсят най-вече икономични дизелови двигатели.

"Фокусът на компанията към американския пазар управляваше цялата ни продуктова стратегия. Ако искаме да бъдем успешна глобална премиум марка, трябва да променим това", каза Йохан де Найсон пред Wards Auto.

Той уточни, че базовият двигател за американския пазар - бензинов V6 с обем 3,7 литра, е отлично предложение за САЩ, но в Европа подобен агрегат въобще не може да бъде разглеждан като входен. За да разреши този проблем, японската марка залага на сътрудничеството си с германската компания Mercedes-Benz, от която ще заеме 2,2-литров четирицилиндров дизелов двигател. Агрегатът генерира 170 к.с. и 400 Нм, като ще бъде базово предложение за новия седан Q50. Същият двигател ще се поставя и на серийната версия на хечбека Q30.

Въпреки че Infiniti обръща по-сериозно внимание на икономичните модели, разработването на луксозни и жадни за гориво коли на марката ще продължи. Президентът на Infiniti заяви, че се подготвя нов флагман - купе с четири врати, който ще получи името Q80. Обсъжда се и възможността за спортен модел с хибридно задвижване, базиран на концепцията Emerg-e.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:25 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още