IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Skoda спира Fabia RS

Модификацията е отличен автомобил, който се харесва на мнозина, но се купува от малцина, посочва ръководител на компанията

11:34 | 16.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Настоящото поколение Fabia RS - хечбек и комби. Снимка: Skoda</p>

Настоящото поколение Fabia RS - хечбек и комби. Снимка: Skoda

При следващото поколение на Skoda Fabia, което ще се появи на пазара догодина, няма да има „заредена” модификация RS. Това съобщи един от членовете на Съвета на директорите на чешкия производител - Франк Уелш - пред Autocar.

 „Много хора смятат, че Fabia RS е отличен автомобил и това наистина е така – коментира Уелш. – Резултатите обаче показват друго – той се харесва на мнозина, но се купува от малцина. Затова ние не можем да си позволим да развиваме подобна машина за в бъдеще.”

В момента моделът разчита на 1.4-литров турбо мотор с мощност 180 к.с. и роботизирана трансмисия DSG. Според Уелш като алтернатива на Fabia RS може да се разглежда версията на модела, носеща името Monte Carlo. Модификацията може да бъде различена по 17-цоловите си джанти, покрива, огледалата за задно виждане и затъмнените светлини.

По този начин единственият „зареден” модел на Skoda ще остане Octavia. В компанията нямат намерение да работят и върху спортни автомобили, каквито намерения бяха съобщавани в пресата напоследък. Според главния дизайнер на Skoda – Йозеф Кабан, това противоречи на избрания от марката път на развитие.

Очаква се следващото поколение на Fabia да бъде построено на скъсена версия на модулната платформа MQB. Междуосието при модела ще бъде по-голямо от това на Volkswagen Polo, което ще достави допълнително пространство за краката на пътниците на задните седалки. Дизайнът на модела ще бъде в стила на Rapid и Octavia.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още