IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

McLaren P1 - скъп и много търсен

Само една шепа от предвидените бройки все още чакат своя собственик

23:25 | 30.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: McLaren</em></p>

Снимка: McLaren

Докато на производителите на масови автомобили им се налага да редуцират производството на някои свои модели заради нищожното търсене, тези с екзотичните спортни коли въобще нямат подобни проблеми. Пазарът на ултраскъпи возила е в разцвета си, а поредното доказателство идва от британската McLaren.

Производителят съобщава, че почти всички бройки от суперколата P1 са вече продадени. Моделът бе представен преди само няколко месеца по време на автосалона в Женева.

"Разполагаме с една шепа коли от модела P1. Те са за пазара на Европа. За останалите континенти бройките са изчерпани", заявяват от McLaren.

Ако живеете в Америка или пък в Азия, няма как да се сдобиете с нов P1. Наличните автомобили няма да бъдат предлагани в региони, различни от първоначално планираните, тъй като McLaren не иска да жертва ексклузивността на модела.

А той се произвежда в къса серия от 375 екземпляра, всеки от които струва най-малко 866 000 паунда. Около 80 - 90% от клиентите обаче си поръчват по-специални версии, при които сумите достигат до 1 млн. паунда, сочи информацията от компанията.

Снимки и техническа информация за McLaren P1 вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още