IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW изгражда писта за изложението във Франкфурт

Баварската компания ще представи екологичните i3 и i8, както и новите Серия 4 Купе и Х5

14:40 | 08.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Щандът на BMW във Франкфурт. <em>Снимка: BMW</em></p>

Щандът на BMW във Франкфурт. Снимка: BMW

BMW подготвя истинско шоу за тазгодишното изложение на автомобили във Франкфурт, което отваря врати на 12 септември 2013 година. Очакваните премиери на екологичните модели i3 и i8, както и на новите Серия 4 Купе и Х5, ще се състоят на оформен като писта щанд. Трасето ще бъде на три нива, ще е с дължина 300 метра и ще има формата на символ за безкрайност, съобщават от компанията.

Пистата няма да служи само за украса на щанда. На нея ще могат да се тестват всички модели на марката. Екологичният BMW i3 ще обикаля по трасето в продължение на 12-те дни на изложението, като ще измине на електрически ток около 9000 км – колкото е разстоянието между Франкфурт и Сан Франциско.

Именно във Франкфурт ще бъде първата поява на i3 пред публика. Същото важи и за другия модел от серията - i8. Феновете на марката ще видят за първи път и новата Серия 4 Купе, която ще се появи в компанията на последното поколение Х5. На щанда ще присъстват още новите модели на BMW Серия 5 и BMW M Performance Automobiles, както и концепцията BMW Concept Active Tourer Outdoor. Най-новите технологии BMW Efficient Dynamics и BMW ConnectedDrive също ще бъдат представени на международното автомобилно изложение през септември.

Също както през 2011 г. BMW Group и марките BMW, MINI и Rolls-Royce ще се намират под един покрив на повече от 10 000 кв. м. в Зала 11. BMW Bank и BMW Motorsport ще имат свои щандове пред Зала 11. Участието на марката в немския шампионат за туристически автомобили DTM ще бъде представено под мотото „Карай като Бруно“ (Drive like Bruno).

BMW са пионери при изграждането на писта за автосалон. Това те направиха за първи път през 2009 година също във Франкфурт. Mercedes-Benz последва примера почти светкавично, а Audi демонстрира подобно съоръжение през 2011 г.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още