IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cadillac внедрява космически технологии в новия ELR

Ултразвуковото заваряване ще увеличи живота на автомобила, твърдят от компанията

12:55 | 07.08.13 г.
<p>
	<em>Снимка: Reuters</em></p>

Снимка: Reuters

За производството на новия Cadillac ELR ще бъдат използвани космически технологии. Един от методите е така нареченото „ултразвуково заваряване” - способ за съединяване на различни материали, основан на ултразвукови вибрации и особено подходящ за полимерни изделия, съобщава изданието Spyexotics.

Тази технология ще бъде използвана за изработката на акумулаторите на автомобила. Според инженерите на Cadillac благодарение на нея ще бъде повишено качеството на батериите и ще се увеличи техния експлоатационен срок, който сега е 8 години, или 160 000 км.


„Ултразвуковото заваряване е прекрасна технология, чието използване ще ни позволи да създаваме по-качествени компоненти, а самият процес ще протича далеч по-ефективно. Той е ярък пример за това как технологиите от най-високо ниво постепенно намират своето приложение за създаване на автомобили от световна класа”, коментира изпълнителният директор на Центъра за автомобилни изследвания в щата Мичиган Джей Барън.

Производството на Cadillac ELR ще започне през есента на тази година. Моделът е създаден на базата на концепта Cadillac Converj и разчита на хибридна система. Тя се състои от 1.4-литров бензинов двигател, комплект литиево-йонни батерии и електромотор.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още