IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW връща Phaeton в САЩ

Новото поколение на колата ще бъде представено през януари

18:07 | 18.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Volkswagen</p>

Снимка: Volkswagen

Изпълнителният директор на Volkswagen - Мартин Винтеркорн, потвърди, че компанията му има намерение да представи следващото поколение на Phaeton на автосалона в Детройт. От информацията става ясно, че Volkswagen ще поднови предлагането на модела в САЩ, откъдето той бе изтеглен през 2006 г.

„Голяма марка като Volkswagen има нужда от върхов модел в луксозния сегмент. Видяхме какво се случва с брандове, които не предлагат такъв,“ коментира Винтеркорн пред Bloomberg.

Без да навлиза в подробности, шефът на Volkswagen загатва, че новият Phaeton ще бъде базиран на Audi A8 и премиерата му ще се състои още в началото на следващата година. В САЩ моделът се очаква да струва малко над 60 000 долара, при базова цена за Audi A8 от 75 100 долара.

Преди месеци шефът на дизайнерите на Volkswagen - Клаус Бишоф, оповести, че „флагманите като Phaeton трябва да влияят на останалите модели от гамата, вместо обратното.“ Това означава, че са налице всички предпоставки новият Phaeton да демонстрира нов дизайнерски език, който впоследствие ще бъде приет от всички коли на компанията.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:16 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още