IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi произведе тримилионното A3

Компанията от Инголщад постига резултата след 17 години и три моделни поколения

16:34 | 17.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Audi</em></p>

Снимка: Audi

От германския автомобилопроизводител Audi обявиха, че са свалили от конвейера тримилионния модел A3. За постигането на впечатляващия резултат в компактния премиум сегмент на компанията й бяха нужни 17 години и три моделни генерации.

Юбилейната машина е от серията A3 Sportback с четири врати, 2.0-литров TDI дизелов агрегат и система за двойно задвижване quattro. Колата позира за снимка пред музея на Audi в Инголщад заедно с първото поколение на модела от 1996 г. и второто A3 с 3.2-литров мотор и quattro система от 2004 г.


„Три милиона автомобила в компактния клас е впечатляващо постижение,“ заяви д-р Франк Дрийвс, член на Управителния съвет на концерна Audi AG за производството. „Зад него стои посветен на работата си екип и ефективен производствен процес. С A3 ние създадохме изцяло нов сегмент, отличаващ се с иновативни технологии и върхово качество, с които поставихме нови стандарти в компактния клас през миналите 17 години.“

„От средата на 90-те Audi A3 играе изключително важна роля в нашата фабрика в Инголщад, като по този начин допринася значително за поддържането на устойчив брой работни места,“ коментира Петер Мош, председател на управителния съвет на Audi AG. “Това се дължи основно на отдадеността и страстта на нашите работници, които позволиха да запишем поредната успешна страница в нашата история“.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:23 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още