IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota Camry реализира 10 млн. продажби в САЩ

Моделът бе представен за първи път преди 30 години

16:00 | 04.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Най-новото поколение на Camry.<em> Снимка: Toyota </em></p>

Най-новото поколение на Camry. Снимка: Toyota

Повече от десет години Toyota Camry е най-продаваният седан в САЩ. Моделът стъпи на местния пазар през 1983 година, а днес - 30 години по-късно, закова 10 000 000 продажби.

Юбилейната кола слиза от поточните линии точно когато Toyota Camry празнува своята 30-годишнина. Автомобилът е от последното седмо поколение, което се появи преди две години, сочи информацията от японската компания.

Camry е най-успешният модел на Toyota в САЩ, като продажби му представляват почти 20% от всички продажби на марката в страната. Това обаче не винаги е било така. През първата година на пазара, когато модела и марката не са така популярни, Camry се реализира едва 52 651 пъти. Нещата бързо се променят, като през миналата година са продадени 404 886 екземпляра.

Според информацията от Toyota, днес в САЩ се движат около 6,4 млн. автомобили Camry, като почти 800 от тях са от първото поколение на модела.

Друг любопитен факт около Camry е, че въпреки японските си корени той е най-американската кола. Според данни на NHTSA около 75% от компонентите на Camry се произвеждат в Америка. Производството на модела в САЩ започва през май 1988 година, когато е открита фабриката в Джорджтаун, Кентъки. Днес почти всички продавани в САЩ екземпляри на Camry са произведени в страната.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още