IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъги в моделната гама на Volkswagen?

Германците патентоваха модела Buggy Up!

20:22 | 01.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимкa: Volkswagen </em></p>

Снимкa: Volkswagen

Концепцията Buggy Up!, която Volkswagen представи във Франкфурт преди 2 години, може да се превърне в сериен модел. Това съобщава британското издание Аutocar, което разкри изображения на возилото, подадени от Volkswagen в патентното ведомство на САЩ.

До този момент от Volkswagen не са обявили официално намерението си да пускат на пазара подобен модел. Аutocar обаче посочва, че няколко източника са потвърдили, че Buggy Up! ще има сериен вариант. Според тях екстремното возило ще помогне на марката да затвърди приключенския си имидж, който изгради през 60-те години на миналия век с модели като Beetle, Camper и Karmann Ghia.

Дали Volkswagen Buggy Up! наистина ще излезе на пазара, предстои да разберем. Шансовете обаче не са малки, тъй като германската компания обяви, че възнамерява да увеличи гамата си от компактни модели. Те ще използват базата на най-малката кола в гамата - Up!. Първият от тях е кросовъра Taigun, а следващият вероятно ще бъде Buggy Up!.

Volkswagen Buggy Up! е вдъхновен от бъгито Meyers Manx, което се произвежда между 1964 и 1972 година върху скъсена платформа от Beetle. Показаният във Франкфурт прототип залага на подобна концепция - открита конструкция без врати, водоустойчиви материи в салона и място за двама пасажери.

Още снимки вижте в Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още