IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Новата ера” за Citroen започва след година

Първият модел ще бъде следващата генерация на C3

21:58 | 21.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Citroen</p>

Снимка: Citroen

През март тази година ръководството на френския автомобилен концерн PSA обяви, че ще промени позиционирането на своите две марки. Според новия замисъл марката Peugeot ще се разположи с едно стъпало по-високо от Citroen, чиято DS-линия обаче няма да бъде засегната и ще остане луксозно ориентирана.

Идеята е автомобилите на Peugeot да получат по-широка гама двигатели, по-богато и съвременно оборудване, както и конкуренти цени. На пръв поглед изглежда, че Citroen ще попадне в незавидна ситуация, но изпълнителният директор на марката Фредерик Банзе не мисли така. 

„Убеден съм, че Citroen няма да се превърне в това, което е Dacia за Renault. Сега за нас най-важно е да се съсредоточим върху съотношението цена/качество, като тези показатели трябва да бъдат оценени не от нас, а от клиентите. Citroen не бива да се отказва от това, което е в момента, но промяна ще има. Ще заложим не на креативните технологии, а на рационалността, като запазим уникалния дизайн на нашите автомобили", коментира той пред изданието Automobille.

Банзе допълни, че първият модел от „Новата ера” за марката ще бъде следващото поколение на хечбека С3, чийто външен вид до голяма степен ще напомня на концептуалния автомобил C-Cactus от 2007 г (на снимката). Машината ще се появи на бял свят догодина.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още