IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата Lada Kalina се качи на поточните линии

Тъчскрийн дисплей, навигация и ESP влизат в оборудването на колата, чиято цена започва от над 15 хил. лева

16:06 | 20.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Промените в дизайна засягат предната маска, праговете на вратите и задната част.&nbsp;<em>Снимка: АвтоВаз</em></p>

Промените в дизайна засягат предната маска, праговете на вратите и задната част. Снимка: АвтоВаз

Руският автомобилен гигант АвтоВАЗ стартира производството на така наречената Lada Kalina 2. Това не е напълно нов модел, а модернизация на стария, която обаче е щателна и обхваща както дизайна и оборудването, така и двигателите и трансмисиите.

Най-голямата новост при Lada Kalina 2 е появата на 1.6 литров мотор с по 4 клапана на цилиндъра, който генерира 98 к.с. и се куплира с автоматична скоростна кутия с 6 степени, производство на японската компания Janco. По-слабата версия също разчита на бензинов двигател с обем 1.6 литра, но той разполага с по 2 клапана на цилиндър. Мощността му е 87 к.с., а предлаганата трансмисия - ръчна с 5 степени. Този двигател е наличен при версиите "Стандарт" и "Норма", докато по-мощната версия се предлага с ниво на оборудване "Лукс". 



При най-високата версия са се появили чувствителен на допир дисплей, навигационна система с SD карта, USB свързаност и система ESC. Тя може да бъде изключена ръчно, но при достигането на скорост от над 50 км/час, системата се активира автоматично. Любопитен факт е, че антиблокиращата система на спирачките - ABS, не присъства в оборудването на входното ниво "Стандарт", като е налична в стандартното оборудване само на по-скъпите модели.

Промените в дизайна засягат предната маска, праговете на вратите и задната част. В салона се виждат нова централна конзола, нов волан с три лъча, ново арматурно табло и нови седалки. Обновлението е козметично, но придава на руската машина по-актуален вид.

Добавени са също така няколко нови цвята за екстериора, сред които "Феникс" (тъмно сиво), "Дипломат" (син металик), "Венера" ​​(червен металик) и "Магма" (ярко оранжев металик).

Цените на обновената Lada Kalina в Русия стартират от 324 000 рубли, което е приблизително 15 721 лева.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:38 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още