IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lotus получи държавна помощ

Правителството на Великобритания отпусна 10 млн. паунда на легендарната марка

17:03 | 16.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Lotus получи държавна помощ

Компанията Lotus преживява тежки години, но сега ще може да си отдъхне. Според информация на Autocar производителят на спортни автомобили ще получи държавна помощ от правителството на Великобритания в размер на 10 млн. паунда.

Сумата ще бъде отделена в рамките на държавен проект под името "Фонд за регионално развитие". Според замисъла на правителството парите ще бъдат използвани за откриване на нови работни места, както и за повишаване на квалификацията на настоящите служители на Lotus. Отпускането на сумата означава, че компанията ще разшири производството си и ще пусне нови модели на пазара.

Lotus поиска субсидията още преди две години. Тогава начело на компанията бе Дани Бахар, който бе освободен от съвета на директорите заради разхищаване на средства. Сега парите ще трябва да бъдат разпределени от новите мениджъри на Lotus, които обаче тепърва ще преценяват каква част от сумата за какво ще бъде използвана.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още