IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

BMW увеличава „зелените” си модели

Дори моделите на BMW M GmbH ще покриват нормите на EU6

20:04 | 13.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Един от новите TwinPower Turbo двигатели на BMW. <em>Снимка: BMW</em></p>

Един от новите TwinPower Turbo двигатели на BMW. Снимка: BMW

BMW официално обяви готвеното от лятото на 2013 г. сериозно увеличение на моделите си, които ще отговарят на екологичните норми Euro6. Освен това германският производител съобщи за 5 нови версии, които вече ще се предлагат със системата за задвижване на четирите колела xDrive.

Още от лятото на 2013 година голяма част от оборудваните с бензинови TwinPower Turbo двигатели коли серийно ще покриват изискванията на влизащата в сила от септември 2014 година норма за вредни емисии EU6. В началото на моделната 2014 година BMW M автомобилите, както и шестцилиндровите модификации на BMW Z4 също ще отговарят на EU6. Успоредно с това се увеличава и броят на дизеловите модели, които – също серийно – ще бъдат оборудвани с технологията BMW BluePerformance и по този начин ще отговарят на изискванията на EU6. 



Модификации с фирмената система за задвижване на четирите колела xDrive вече ще има и при следните модели - BMW 118d (и в двете си версии – с 3 и с 5 врати), 318d Sedan и 318d Touring. Тези автомобили са снабдени с 2.0 литров дизелов мотор с мощност 141 к.с. С xDrive ще разполага и седанът 335d, който ще разчита на 3.0 литров дизел с мощност 313 к.с.

Освен това познатата 8-степенна автоматична трансмисия, която се поставя на автомобилите BMW, ще може да бъде поръчана с новата функция Launch Control, която досега се предлагаше само при автомобилите BMW M.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:42 | 08.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още