IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota снижи с 3,5% прогнозата си за годишната печалба

Засилената конкуренция в САЩ и намаляването на търсенето от Китай са в основата на ревизията

11:38 | 08.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Toyota снижи с 3,5% прогнозата си за годишната печалба

Toyota Motor разочарова пазара, като прогнозира по-малка от очакваното годишна печалба заради увеличаването на конкуренцията от Съединените щати и намаляването на търсенето от Китай, съобщава Bulgaria On Air.

Чистата печалба на компанията през фискалната година до март 2014 може да се увеличи с 42% до 1,370 трлн. йени, прогнозира Toyota, което е под очакванията на анализаторите за печалба от 1,420 трлн., или понижение с 3,5%. Автопроизводителят прогнозира ръст в продажбите от 6,5% до 23,5 трлн. йени.

И докато отслабването на йената увеличава печалбите, президентът на компанията Акио Тойода се изправя пред сериозната конкуренция на голямата тройка от Детройт General Motors, Ford и Chrysler, които предлагат най-добрите си модели от десетилетие насам.

Пазарният дял на Тойота в Съединените щати е намалял до 15-месечно дъно, а продажбите в Китай се забавят за трето поредно тримесечие. Анализаторите коментират, че не може да се очаква йената да отслабва вечно, така че е трудно да се прогнозира ръст в печалбите за дълги години напред.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още