IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Great Wall иска да покори Америка

Китайците смятат да направят собствен завод в САЩ

13:32 | 30.04.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Haval H7.<em> Снимка: Great Wall Bulgaria</em></p>

Haval H7. Снимка: Great Wall Bulgaria

Китайската компания Great Wall, която произвежда автомобили и в България, смята да навлезе на още един пазар. Азиатците са амбицирани да покорят втория по големина автомобилен пазар в света – този в САЩ, като за целта ще построят завод там, съобщи Automotive News.

В Great Wall са уверени, че ще могат да започнат продажби на своите всъдеходи в САЩ още през 2015 г. Китайците подготвят този ход от 2 години, като в момента изучават усилено предпочитанията на американските потребители, както и американското законодателство, за да могат да модернизират моделната си гама.

До момента нито един китайски производител не е успял да се настани трайно в Северна Америка. Единственият що-годе успешен модел на пазара е Honda Fit, която се произвежда в Китай и се продава в Канада. В Great Wall са убедени, че това ще се промени, като ще заложат най-вече на всъдеходите си Hover / Haval. И за да облекчат транспортните си разходи, азиатците ще построят собствен завод зад океана.

В момента Great Wall е най-големият производител на всъдеходи в Китай, като компанията счита за основни пазарите в Русия, Южна Африка и Австралия. За миналата година тя е продала над 100 000 джипа, като в тази бройка не влизат произведените извън страната машини.

Още снимки на новите всъдеходи на Great Wall вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
oskar
преди 11 години
Конкуренцията е жестока, а китайските марки с много бързи темпове изпреварват други компании. Ще успеят да станат масови съвсем скоро.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
atanasovg
преди 11 години
Конкуренцията в автомобилния бизнес е жестока,но китайските компании като Грейт уол вървят по пътя на японските и корейските преди тях и рано или късно ще успеят да пробият.А и с подкрепата на държавата,с огромния вътрешен пазар и с това,че си купуват готови технологии,китайци купиха Волво няма как да не успеят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още