IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW Group пуска 60 нови модела до 2018

Целта е първото място по продажби в света

12:49 | 01.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>CrossBlue Concept представя един бъдещите нови модели на Volkswagen. Снимка: Volkswagen </em></p>

CrossBlue Concept представя един бъдещите нови модели на Volkswagen. Снимка: Volkswagen

Шефът на Volkswagen Group Мартин Винтеркорн разкри, че до 2018 година компанията му ще пусне на пазара 60 нови или обновени модела. Те трябва да помогнат на германците за извоюването на челното място по продажби в света, пише The Detroit News.

Винтеркорн не съобщава подробности за въпросните коли, но заявява: "Независимо от това дали сме в подем, или спад, нашата цел е да гарантираме на групата Volkswagen достигане на върха на автомобилната индустрия".

Шефът на Volkswagen Group уточни също така, че компанията му продължава да се придържа към предварително обявените цели за 2013 година, "въпреки предизвикателните условия и интензивната конкуренция".

За първото тримесечие на тази година продажбите на германците са се увеличили с 5,1% спрямо същия период на миналата година, но оперативната печалба е намаляла с близо 1 млрд. евро.

За да продължи да расте, в средносрочен план Volkswagen Group ще се опита да се дистанцира от ситуацията в Европа, като отвори нови 1 500 дилърства в развиващите се страни. Според Винтеркорн този ход, заедно с 60-те нови модела, ще гарантира на Volkswagen Group по-добро представяне на пазара от основните им конкуренти - General Motors и Toyota.

Припомняме, че Toyota запази лидерската си позиция по продажби в света и през първите три месеца на 2013 година. Японската компания е реализирала 2 430 000 автомобила за този период, докато General Motors и Volkswagen изостават съответно със 70 000 и 160 000 продажби.

Още новини с автомобилна тематика вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:59 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още