IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Fiat възражда марка за евтини модели

Първият модел на Autobianchi ще бъде седан за около 5000 евро

15:25 | 17.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Autobianchi A112 от 1984 г. Снимка: Fiat </em></p>

Autobianchi A112 от 1984 г. Снимка: Fiat

Концернът Fiat планира да възроди автомобилната марка Autobianchi, която съществува между 1955 и 1995 г. Според германското издание Bild тя ще трябва да произвежда евтини модели, предназначени предимно за пазарите в Източна Европа. Те ще се сглобяват в заводите на Fiat в Русия и Полша.

Първият от тях ще бъде построен на базата на старото Punto. Това ще бъде компактен седан, чиято ориентировъчна цена ще е около 5000 евро. Целта на този автомобил е да се пребори с конкуренцията на Dacia, а и на Nissan, който готви възраждането на марката Datsun.

По този начин Fiat тръгва по стъпките на Volkswagen, който също има намерение да пусне на пазара евтина марка. Тя ще произвежда автомобили в няколко варианта – лифтбек, комби и миниван, като цените им ще стартират от 6000 евро.

Освен нова марка автомобили, която трябва да се появи догодина, Fiat подготвя и два собствени нови модела. Това са хечбек с 5 врати и комби, което ще бъде изградено на базата на седана Viaggio. Те също трябва да са готови за производство до края на 2014 г. Моделите ще бъдат обзаведени с 1.4-литровия бензинов турбо-мотор на италианците, който се предлага в два варианта на мощност – 120 и 150 к.с.

Освен това представеният наскоро Fiat Viaggio ще стане донор и за нов хечбек, който ще заеме мястото на Bravo в моделната гама на концерна. Спестените от разработката на ново Bravo средства ще отидат за създаването на нови кросовъри на Fiat.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:18 | 19.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още