IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мексиканци възраждат Alpine A-110

Колата, която се произвеждаше в България, започва нов живот в Америка

15:40 | 09.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Autoblog Mexico</em></p>

Снимка: Autoblog Mexico

Добре познатата на българите спортна кола Alpine A-110 започва нов живот в Мексико. Северноамериканската държава също е била производител на френския автомобил и сега иска да я възроди.

Новата кола няма да носи името Alpine, нито Dinalpin - както се е наричала в Мексико, а SST-77, пише Autoblog Mexico. Тя ще бъде изцяло мексиканска разработка, като ще представлява идеологически наследник на Alpine A-110. Иначе казано, инженерите и дизайнерите искат лек, повратлив и пъргав спортен автомобил.

Ръководител на проекта е човек на име Мигел Хименес, който разпространи три първоначални дизайна на бъдещата кола. Според информацията най-вероятно ще бъде избран дизайнът на синята кола (на снимката), който при серийната версия ще бъде запазен почти на 100%.

Няма никаква информация относно задвижващата система, но се посочва, че за конструкцията и купето ще бъдат използвани фибростъкло, кевлар и въглеродни влакна. Целта е автомобилът да има много ниско тегло, което да позволи използването на малък силов двигател. SST-77 ще се произвежда ръчно в Мексико.

Припомняме, че френската автомобилна компания Renault, която държи правата върху марката Alpine, също подготвя наследник на легендарния автомобил. Автомобилът се разработва съвместно с Caterham и трябва да бъде пуснато  в серия през 2015 година.

Още за възраждането на марката Alpine вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:23 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още