IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кризата сложи край на мечтата за американския полицейски супер автомобил

Компанията Carbon Motors, която трябваше да произвежда издържащите на всяка атака коли, закри завода си

12:42 | 08.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Carbon Motors е подготвила своя полицейски автомобил за всичко, с изключение на икономическата криза. <em>Снимка: Carbon Motors</em></p>

Carbon Motors е подготвила своя полицейски автомобил за всичко, с изключение на икономическата криза. Снимка: Carbon Motors

Само преди няколко години компанията Carbon Motors организира пищно представяне на бъдещия автомобил за американската полиция. Моделът E7 трябваше да доведе до революция на пазара и да прати в историята колите на Dodge, Chevrolet и Ford, на които разчитат органите на властта.

Сред многото достойнства на показаната машина бяха купето от алуминий, способно да издържи при удар отзад със 120 км/ч. Самият „прехващач”, както бе наречен Е7, разчита на 3.0 литров турбо-дизел, произведен от BMW. Мощността му е 265 к.с., като от 0 до 100 км/ч патрулката ускорява за по-малко от 6 секунди.

Големият проблем за машината обаче се оказа огромният брой устройства, с които бе натъпкана. И които често даваха дефекти. Сред тях бяха камери, които наблюдават цялото пространство около автомобила, а също така и системата за оповестяване за химическа атака. Е7 можеше да се поръча и със специална броня, която да го пази от попадения от ракети.

Общо взето Carbon Motors бе подготвила своя автомобил за всичко, с изключение на икономическата криза. Компанията така и не успя да осигури пълномащабното производство на модела, въпреки че получи субсидия в размер на 310 млн. долара от Държавния департамент на САЩ.

За излизането от кризата не помогна и фактът, че повече от 600 полицейски управления си поръчаха новия автомобил. Компанията се опита да намери нови инвеститори в проекта, но удари на камък и бе принудена да закрие завода си в Индиана, както и да спре официалния си сайт.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още