IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Kia показа конкурента на Prius

Появиха се първи официални скици на кросовъра Niro

17:05 | 16.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка Kia</p>

Снимка Kia

Корейската компания Kia показа първи скици на бъдещия си хибриден модел, който корейците определят като „убиец на Toyota Prius”. 

В основата на автомобила ще бъде концептуалният Niro, показан преди 2 години. Това е компактен кросовър, чийто дизайн до голяма степен е повлиян от флагмана на Kia в сегмента на SUV-машините – Sorento. Корейците са на мнение, че нарастващият интерес към кросовърите ще позволи на техния модел да се пребори за клиенти с хечбека Prius.

Серийната версия на Niro ще бъде оборудвана с хибриден агрегат, който на първо време няма да може да се зарежда от електропреносната мрежа. В неговата основа е атмосферен 4-цилиндров бензинов двигател с обем 1,6 литра, развиващ 105 к.с. и 147 Нм. Той работи в комбинация с 6-степенна преселективна роботизирана трансмисия с два съединителя.

Електрическият мотор от хибридната система ще се зарежда от акумулаторната батерия с емкост 1,56 кВт/ч. На по-късен етап ще се появи и модификация, която да може да се зарежда от мрежата (plug-in). При нея разходът на гориво ще бъде намален с 25%.

От Kia твърдят, че Niro ще бъде глобален модел. Неговото официално представяне ще се състои на автосалона в Детрой през януари, но не е изключено това да стане и по-рано – на изложението в Лосс Анжелис, стартиращо тази седмица.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:41 | 09.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Автомобили виж още

Коментари

Финанси виж още