IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнес и синдикати поискаха мораториум за нови "преференциални" електроцентрали

Работодателите продължават с протестите заради цената на тока през септември, искат оставката на председателя на КЕВР

13:13 | 02.08.15 г. 13
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Последна актуализация: 14:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
novak li sam
преди 8 години
Наистина преференциалните цени енергията от ВЕИ се плаща от потребителя (*** или не). ТВ СКАТ и ГЕРБ обаче твърдят, че било двойно държавно субсидиране, имало такива забележки от ЕК. Глупости на "експерта" Делян Добрев и Валери.ГЕРБ за пореден път се наведе пред ДПС с ударното въвеждане на ВЕИ от оборски тор.После ще се наведе пред синдикатите за ТЕЦ-овете с въглища - да ни тровят.Как ще ги стигнем американците, като вървим в обратната посока? След Германия, Франция обяви, че ще развива ВЕИ за сметка на замърсяващите източници. Щатите ще засилят това производство според Хилари Клинтън (вж. CNN на http://edition.cnn.com/2015/07/26/politics/clinton-climate-change-renewable-energy/). Отговорът на въпроса "как ще ги стигнем" не е по силите на българските управляващи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 1
aldy
преди 8 години
След като дялът на скъпата енергия от ВЕИ в цената на електроенергията за "простия" потребител достигна 91%, бандата реши, че може необезпокоявана да продължи наглия грабеж и да въведе ударно ВЕИ от оборски тор. Без каквито и да било разчети и обосновки. Овчето племе не реагира на тази наглост, а протестира срещу избирането на Мая Манолова за омбудсман.*** народ, слаба държава. А ако държавата отсъства, какъв е народът?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още