IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борисов: Държавата катастрофира догодина

Ако това правителство остане, бюджетът няма да издържи и ще трябват нови дългове, предупреди лидерът на ГЕРБ

21:50 | 02.02.14 г. 29
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Борисов: Държавата катастрофира догодина

ГЕРБ са изключително обезпокоени от състоянието на финансите в държавата. Ако това правителство остане, този бюджет няма да издържи и ще го актуализират с нов дълг и държавата ще катастрофира, каза лидерът на партията Бойко Борисов, цитиран от Dnes.bg.

Според него правителството тухла по тухла разгражда държавата и бута построеното от ГЕРБ. Ние градихме България и това никой не може да ми го вземе, каза Борисов. Той предрече редица проблеми в държавата в бъдеще.

Здравеопазването, строителството, социалната политика, образованието и други сектори ще бъдат засегнати заради неправилното финансово управление на в България, предрече лидерът на опозицията. Според него тези проблеми ще станат факт през 2015 година.

Според Борисов сегашните управляващи целенасочено отклоняват вниманието на политиците и гражданите от важните проблеми, които се случват в държавата. Но няма да им мине този номер – всеки ден те тухла по тухла разграждат тази държава, и стена по стена бутат от това, което ние сме строили, ядоса се Борисов.

Депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова съобщи, че вчера се е  запознала с данните на Министерството на финансите за отчета към края на 2013 година. С тревога констатираме цифри, които досега не бяха споменавани, посочи Стоянова. По думите й данните не кореспондират със заявените от правителството мерки за капиталови разходи, за увеличаване на инвестициите, за т.нар. реиндустриализация. Забелязва се тенденция за неизпълнение на приходната част и на капиталовите разходи, посочи депутатът от ГЕРБ.

По думите на народния представител от опозицията правителството не контролиратекущите си разходи. Правителството трябва да събере 2 млрд.лв.повече приходи от предходната година. Това няма как да стане и поради това най-вероятно ще се наложи актуализация на бюджета, посочи Стоянова.

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че не се интересува от случващото се в БСП и АБВ. Не ме интересува тази драма, която си разиграват в БСП, каза той.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

26
rate up comment 6 rate down comment 5
kalendar
преди 10 години
добре:) ще видим. Я ми кажи само от коя дата гледаме-от как Танов се оттегли от поста(щото то май без него е само едно тримесечие) или от момента на спечелване на изборите:)И понеже бъбраш тотални простотии(което не е нехарактерно)-имаш ли идея колко е разрешеният бюджетен дефицит, след актуализацията??? Ще ти помогна-2%. Така, че тук новината в същност е-правителството се е справило по-добре от очакваното.И понеже си ми дал линка-я виж колко цигари са хващани предишните години и как падат-според теб падала ли е контрабандата последните години??? А в нси.бг имат данни за преди правителството на Боко да погледнеш там и цигарите и амфетите:) Абе-като говориш простотии ти поне вярваш ли си?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 5 rate down comment 2
bgMan
преди 10 години
Просто това е първият линк, който ми попадна.Цифрите са официални и ги има във всички медии.Провери ги на други места щом си мислиш че капиталци фалшифицират нещо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 6 rate down comment 4
bgMan
преди 10 години
Гледай в следващите седмици кой гузно мълчи и кой търси начин да оправдае липсата на ефект от политиката си:"Агенция "Митници" например е събрала с 323 млн. лв. по-малко от планираните за цялата година приходи...""Четирикратно е нараснал бюджетният дефицит през миналата година и е достигнал 1.44 млрд. лв., след като за 2012 г. той бе едва 350 млн. лв. В отношение към брутния вътрешен продукт това прави 1.8%, докато за предходната година той бе 0.4%...."Ето тук може да видиш конкретните цифри от дейността на митниците през 2012 година:http://***.customs.bg/bg/page/302А цифрите за 2013 г. започват тепърва да се стоварват като чук върху най-корумпираното и мафиотско правителство, което България е имала досега след Тройната коалиция.--http://***.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2014/02/02/2233062_bjudjetniiat_deficit_s_chetirikratno_uvelichenie_za/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 4 rate down comment 3
kalendar
преди 10 години
ми да ти кажа-днес бях там-да вярвам, че им е паднал бизнеса и поне нови клиенти не търсят. Я ми покажи тая статистика, дето я бъбриш-за миналата година, за по-миналата година и за тая:) Щото в момента гузно ти мълчишhttp://***.***.bg/news/177517-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%81%D0%BE%D1%80-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%88%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D1%87%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 9 rate down comment 1
edimi
преди 10 години
Тази обремененост, следва началото си от към то преди 700-750 години. Историята ни оттам насетне е изпъстрена с целенасочено самоизтребление на къде-що се е пръкнал читав човек. Преди, по време, след турското "робство", по "царско време" и....разбира се след 44-та/нали говорим за наследствена обремененост все пак :)/През всичките тези години са се намирали хора да опитват "събуждане" и "лечение" на тази обремененост. Така или иначе БГ като достатъчно мъничка/макар и на геостратегическо място/ държава се подчинява на новите международни политики зародени след 2СВ."Изкореняване" на генетично обременени заболявания става с доста радикални мерки. Никой няма топки обаче за това.Да не говорим, че е безвъзвратно късно.Родените през 60-те, станахме свидетели на всички динамични процеси от подмяната и манипулацията, до пълната кражба и осребряване на безнравствеността. "Родиха" се Политици, умряха надеждите за Държавници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 6 rate down comment 6
bgMan
преди 10 години
Последното доказателство за сделка САЩ/ЕС с мафията на Гоцев/Доган е когато хванаха Бисеров със заплатата за оказаното съдействие за осъществяването на атентата в Бургас. Заклещиха си ги здраво за някакви си техни външнополитически цели и всичко се потули. Никой не се осмели дори да намекне за истината а държавното ни обвинение скалъпи едно смешно обвинение за пране на 100 000 евро. Егаси и смотания цирк и въпреки че е е толкова *** и плосък още действа в България. Нямам думи!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 9 rate down comment 5
bgMan
преди 10 години
Това да вкараме мафията в затвора не е по силите ми, нито е по силите на когото и да било в България.Най-много от всичко ме вбеси обаче че и американци и ЕС вместо да ликвидират тази мафия и да помогнат на България те сключват сделки с нея (и с Гоцев, и с Доган). Ей този факт парира и последното ми останало уважение към САЩ и ЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 7 rate down comment 5
bgMan
преди 10 години
Нищо подобно.Тези мисли могат и да ти помагат в други спорове, но не ми ги приписвай на мен.Преди врме един познат от ДАНС ми изкара теория че гадовете комунистически генерали от ДС създали ВИС и СИК всъщност за да не дойде турската и италианската мафия тук и видите ли това всъщност било едва ли не акт на загриженост за нацията. Нито България е било нещо хубаво преди 1944 г. нито е било нещо хубаво след 1944 г. Всичко е само пропаганда и изопачаване на истината.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 11 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 10 години
Хаха... Колко удобни за генетично-антропологичната ни обремененост и недостатъчност са мантрите за комунистите и мафията, които ни пречат да засенчим слънцето! Щото преди 9-ти септември политиците, които сме излъчвали, са били от друг сой и с други политически белези и България е била в челото на европейския просперитет и демокрация! Като че ли комунистите и тяхната мафия ни набутаха в две национални катастрофи за четвърт век! И Радославов, и професорът Богдан Филов са продукти на комунистите и ДС, нали? За двуизмерния *** България до 1944 г. е райско място на братски сговор и любов, а лагерите ги измислят комунистите и ДС!Тъпият, двуизмерен манталитет е причината за всичките ни нещастия, момче!BTW, сигурен съм, че ако се беше родил през 60-те, 10-ти ноември щеше да те завари със завидна партийна кариера! Много ми напомняш на едни типажи, които съм срещал през годините. Хаха!Вече минаха 25 години!Аман! Или вкарайте мафията начело с Гоцев в затвора, или спрете да бълвате смрад!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 10 rate down comment 6
strol
преди 10 години
Определено е пълен ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още