IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

#ДАНСwithme не стихва

За девета поредна вечер хиляди хора излязоха на мирно шествие с искане за оставката на кабинета

21:00 | 22.06.13 г. 45
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

За девета поредна вечер хиляди хора се събраха на мирно протестно шествие в столицата с искане за оставка на правителството, смяна на политическия модел и бързи промени в Изборния кодекс.

Шествието тръгна от площад “Независимост” пред Президентството и Министерския съвет, премина по бул. “Цар Освободител” към Народното събрание и пред Орлов мост към Националния дворец на културата.

Протестиращите носят български знамена и флагове на Европейския съюз, както и плакати „Контрадемокрация – това е философията на гражданите срещу вас – политиците”, „Полицията е с нас, преговаряме с армията” и други.

Някои от недоволните носят маски на „Aнонимните” и развяват пиратско черно знаме. Други пък са избрали маски на тигри, които държат надписи „in lumpen veritas”. 

Заедно с плакатите за оставка на правителството има и такъв с портрета на Мона Лиза, на който лицето е заменено с това на лидера на БСП Сергей Станишвев. На плаката пише: „Аз преживях личен катарзис“.

Протестните митинги и шествия в страната започнаха миналия петък след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Въпреки че изборът беше отменен от Народното събрание, недоволството не стихва.

През целия път от Министерски съвет участниците в шествието аплодираха органите на реда и им подаряваха бутилки с вода. Униформените за втора поредна вечер носят жилетки, на които пише „Антиконфликт”.

Междувременно от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) съобщиха, че един млад мъж е бил заведен за установяване в районно полицейско управление след рутинна проверка.

Протести срещу правителството се проведоха още в Пловдив, Варна, Благоевград и други градове на страната. През деня за кратко беше блокиран и проходът “Шипка”.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

34
rate up comment 2 rate down comment 2
kalendar
преди 11 години
а бъди обективен-ама не какво ти се иска, а какво ще стане-кой ще е следващият премиер ако Орешарски падне сега? Остави какво са обещали-те в Щатите и Германия не си ги изпълняват програмите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 2 rate down comment 5
kalendar
преди 11 години
Света Терезо-не мога да нарека тиквата по друг начин, освен пожарникар, тиква и т.н. - това сме го говорили-не те виждам да нападаш тези които ползват епитети за другите. Не мери с два аршина. А сега за хората които строят джамии-българите ( в широкият смисъл) са около 7 милиона мохамедани(помаци, торлаци, бивши "татари" и т.н.) и 10тина милиона християни, та ако имаш проблем с тая работа-отивай ставай американка или квото си избереш друго-българщината не е пряко свързана с християнството. Едно уточнение-аз съм от вярващите(не сляпо) християни, но съм като албанците-слагам националното над религиозното. А относно робството-хвани ВСЕКИ един учебник по история и почни да четеш и ми дай едно доказателство, че е било робство, щото Захари Стоянов, Левски, Стамболов, Ботев не са се борили против робство, а против чорбаджиите. Предвид броя българи във османската власт-грам не можеш да го наречеш робство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 2 rate down comment 4
kalendar
преди 11 години
ми и аз нямам. Я питай твоите познати турци(моите не са ми познати, а приятели) какво мислят за протестите. И СС е адски прав за нормата на печалба в България-никъде няма да се изгради устойчив бизнес, ако очакваш 30% възвращаемост на година даже в производството. А тук така се инвестира-да се избиеш за 4-5 год. Относно това-да БСП ще ни оправи-щото ГЕРБ видяхме къде ни прати-да се работи, както казваш за заплати и лихви
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 2 rate down comment 1
kalendar
преди 11 години
това изтласкване, слепецо, може да е удобно(само в краткосрочен план), но не е предизвикано от тях-ако имаха такъв контрол над протестите до сега да са приключили. А и очевидно с тоя въпрос-за това ли съм гласувал ти активно помагаш центърът да прерасте в българи-турци. Ползвай си глава, за втори път за една седмица те призовавам. И пак ти отговарям-не не съм гласувал за това, но дори и така пак е по-добър вариант от колкото герб. И освен това-ами ако за това са гласували? Защо гледаш в чуждата паничка? Твоите момчета от герб ги е яд, че ги няма на политическата сцена(в момента).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 2 rate down comment 0
deant
преди 11 години
да се чете "за какво имам право да протестирам и какво не"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 3 rate down comment 0
deant
преди 11 години
И ако още някой започне да ми обеснява за какво имам право да гласувам и за какво не, ще почна да се отнасям с него доста лошо. Имате протест срещу ГЕРБ - вървете протестирайте, щом намирате смисъл в това. Ще сме първата държава протестираща срещу опозицията на управлението. Егати нацията сме. Затова ще сме винаги в блатото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 2 rate down comment 0
deant
преди 11 години
Календар по принцип изглеждаш интелигентно момче, обаче когато някой ти повтори 5 пъти едно нещо не го разбираш и това е. Всичките отляво сте така. "Ако не сте вие на власт, ще дойде краят на света". Айде да не ме плашите така а? От тука минвам в по нападателна риторика, защото ти тъпчеш на едно място. Биха ли приели БСП+ДПС промени в изборния кодекс? Задължително основно образование и задължително гласуване на всички, които отговарят на критериите, както и мажоритарно гласуване. Ако щеш празна бюлетина пусни. Искам да знам как и кога ще станат готови поправките в законите и да се олекоти "административния натиск над фирмите". Искам да видя тези 250 хил работни места да започнат да се пълнят. За края на първата година обещаха поне 100к от тях - вече миа един месец, скоро ще разберем двицежението на безработицата. Като гледам май пак ще се вдигне. Писна ми да ме свързвате с ГЕРБ! Променете закона, като сте толкоз отворени! Хората навън поне в това са единни - промяна на изборния закон.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 5 rate down comment 0
deant
преди 11 години
И твоето решение е да спрем да протестираме и да ги оставим да правят каквото си искат ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 2 rate down comment 2
rumen221
преди 11 години
ПРИЯТЕЛИ,Върхушката на ДС/СИК-Мафията, в лицето на Първанов и Борисов, си помагат по БРАТСКИ, за да се отърват от Станишев и Цветанов съответно...Девиза им е АНАРХИЯТА РАЙ ЗА МАФИЯТА!!!Играят ни скеча за "ДОБРОТО И ЛОШОТО ЧЕНГЕ" (доброто всеки си избира) и гушнати по братски - НИ МАМЯТ С ПОЛИТИЧЕСКА И ИКОНОМИЧЕСКА "БЕЗИЗХОДИЦА" И ДВУПАРТИЕН МАФИОТСКИ МОДЕЛ ..., за да може В ИМЕТО НА ХОРАТА ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ да ни граби до... ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ...!!!- А НАЙ-СМЕШНОТО Е, ЧЕ ИМА НЯКОЛКО ХИЛЯДИ АПТАЛИ, КОИТО СЕ ВЪРЗВАТ НА СЕЛСКИТЕ ИМ НОМЕРА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 4 rate down comment 1
Сините камъни
преди 11 години
Пак казвам, не съм за ГЕРБ 100%, но ще може ли, когато обсъждаш "тиквата" малко да си промениш изказа.Защото. зад ГЕРБ стоят най-много от гласувалите, най-много!Не са това, което ни се иска, не са, но кой е?*** и виж, откъде са гласовете на Коалиция за България, спомни си кой при Кеворк призова *** да гласуват с 5 и тогава от позицията на *** крал, ми говори презрително.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още