IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Г. Ангелов: Когато си беден, екологичното електричество ти е последният проблем

Изпълнението на изискванията за дял на ВЕИ си има цена, неизпълнението им обаче - също, смята Никола Газдов от българската фотоволтаична асоциация

13:54 | 31.05.11 г. 13
Г. Ангелов: Когато си беден, екологичното електричество ти е последният проблем

Да инвестираме ли в електроенергия от възобновяеми енергийни източници и кога - това е темата на предстоящия на 2 юни (четвъртък) Клуб Investor.bg. Събитието ще започне в 18:30 ч. в столичния хотел Хилтън.

Investor.bg потърси позицията на един защитник и един противник на тези инвестиции сред общо петте лектори на събитието.

"Когато си беден, а ние сме най-бедните в Европейския съюз, скъпото, но екологично електричество ти е последният проблем. Често казвам да отидат в Африка и да предложат на гладуващите, да правят скъпи инвестиции в електроенергия от ВЕИ. Питам защо вървим към предсрочно изпълнение на дял на ВЕИ в общото потребление, а не покрием изискванията след 5-6 години?", споделя мнението си Георги Ангелов.

"Въпросът, който трябва да си зададем е какво можем да направим ние в сегашния момент, при положение, че така или иначе има поставени глобални цели и се върви в  посоката на ВЕИ. Изпълнението на изискванията си има цена, но и неизпълнението им си има цена, но с неизпълнението не идват никакви ползи. С изпълнението вървят и създаването на работни места днес и с възможност за развитие на технологии и България да бъде част от една технологична революция", е мнението на Никола Газдов, председател на Управителния съвет на Българска фотоволтаична асоциация.

Подтема на събитието ще бъде и перспективата пред Е.ОН, ЧЕЗ и ЕВН в контекста на предстоящата борсова приватизация на по 33% от дъщерните им дружества у нас.



Повече за участниците и събитието може да прочетете и да се регистрирате тук.
 

Клуб Investor.bg се осъществява благодарение на:
Генерален спонсор: Emporiki bank Credit Agricole Group
С подкрепата на Дженеръс Ауто и Енемона

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още