IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златото отчете най-добрата си седмица от януари

Цената на жълтия метал се покачи с над 3% през миналата седмица

08:16 | 18.05.15 г. 19
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Златото отчете най-добрата си седмица от януари

Цената на златото отчете най-голямото си покачване в рамките на една седмица от януари насам, след като разочароващите икономически данни от САЩ поставиха под натиск долара.

Златните фючърси с доставка през юни затвориха петъчната сесия при ниво от 1 223,6 долара за тройунция. За седмицата активът поскъпна с 3,06%, отчитайки най-големия седмичен ръст от януари насам.

Тласъкът дойде след спада на долара, провокиран от по-слабите от прогнозираното данни от САЩ. Промишленото производство в страната спадна за пети пореден месец през април. Друг доклад пък показа, че потребителските нагласи в САЩ са отстъпили до 7-месечно дъно този месец.

Федералният резерв заяви, че промишленото производство е отстъпило с 0,3% след ревизираното понижение от 0,3% през март. Икономистите очакваха 0,1% ръст.

Междувременно данните на Мичиганския университет показаха, че потребителските настроения за май са достигнали ниво от 88,6 пункта спрямо 95,9 пункта месец по-рано. Прогнозите бяха за равнище от 96 пункта.

Докладите дойдоха след разочароващите данни за продажбите на дребно и инфлацията на производител, представени по-рано през седмицата. Статистиката охлади очакванията за отскок през второто тримесечие след рязкото забавяне на растежа през първите три месеца на годината.

Данните подчертаха и очакванията, че Федералният резерв ще забави покачването на лихвените проценти, докато икономиката не влезе в ритъм.

Доларовият индекс ICE, който измерва силата на зелените пари спрямо кошница от шест основни валути, достигна 4-месечно дъно от 93,29 пункта в петък. Индексът приключи седмицата със спад от 1,8%. Това бе пети пореден седмичен спад, отбелязвайки най-дългия период на спад в четири години.

Междувременно сребърнитe фючърси с доставка през юли завършиха петъчната сесия при 17,49 долара за тройунция. Металът добави 6,67% за седмицата, отчитайки трети пореден седмичен ръст.

Медта с доставка през юли пък приключи при 2,930 долара за паунд и отчете седмичен ръст от 0,14%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 5 rate down comment 1
sssaaa
преди 9 години
Пич, погледни миналата година каква е била цената на златото в лева/евро и каква е сега. Вземи малко си избий тези зелени гущери от глава, освен ако не решиш да заминеш за САЩ, да работиш и печелиш в тяхната валута.Не е много трудно и за дете във втори клас да забележи, че ако валутната двойка межди EUR/USD се промени в една посока, то и златото се промяна в същата посока. Тозои "Закон" се променя при евентуални форсмажорни ситуации, които са рядкост, но историята помни много добре, че винаги печелившо е било ЗЛАТОТО.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 0
georgi_shum
преди 9 години
Бачкане яко Баце:) Там бях 3 седмици при на жената вожда ххаа:) Ама без жената.. че бебета чакаме скоро и неможе вече да пътува:) Нали съм ти казвал, че планове имах там.. та ходих малко да огледам кое как е на място и да побутна някой неща.. Баце.. бизнес кредит под 13 % за малка или средна фирма не можеш да намериш. Потреблението надолу и доста малки бизнеси са в канала. Но като цяло е малко по добре от колкото и те чакаха :) Сибирците са далече брат и не са чак толкова надъхани. И съсвем се е напълнило с Корейци... Хаха и друго.. до 5 месеца и аз ще съм гражданин на вожда хахах :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 0 rate down comment 0
michaelis11
преди 9 години
Ооо баце ти се загуби по тъч линията, аз кво ми ей тука misantropata ме ръчка пак със злодея що тва що онова. Кво има да коментирам златото то стои там и нема падане .... да не попадне във вражески ръце .... :))Де се загуби ти и виде ли на жена ти вожда ква е лудница, нема лабаво там ... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 2
georgi_shum
преди 9 години
Не за санимавай с това природно недоразумение и грешка не еволюционното развите Страхо:)) Той е точно толкова заблуден, колкото и оня Джим Синклер, който цитира:) Според въпросния Синклер златото в края на миналата година трябваше да е $2000 , а в края на 2016та да гони $50 000 пуаххахаха:)) А то и $1300 не може да мине от тогава. А иначе си прав - който е заложил на миналата година на златото вече е набутан. Включително и аз признавам, щото си разнообразих портфейла с физическо злато за 6-7000 лв. Но нищо, поне ще има за ланци за децата, като пораснат един ден, както казва Бацето.BTW - Баце, как си бре.. :))?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 1
michaelis11
преди 9 години
А забравих, че бая имаше тука дет казваха начело с моторетката, че златото ше хои на 1000$, даже имаше много смели дет казваха 700-500$ мммм нещо не ги виждам и тях :)) Нещо когато много народ чакат 1000$ не се случва, а в евро да не говорим там даже се качва ..... И много политика има в златото и петрола не е само разцъкване на борсата както си мислим болшинството тука
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 2
michaelis11
преди 9 години
кво да съм зает с Рашата да не са ме осиновили :) Аз за златото коментирах вече сопорнайсе пъти, но никой не чуе кво му думам. Не гледайте цената в долари, а цената в евро, пак ви повтарям лева е свързан с еврото не с долара ..... То ренйндж хубаво, ше ходи на горе не се притесняяй само, че играта трябва да е малко по-трудна, те тея на борсата са там за да вземат кинтите на рибите. Ше чакат ше се мотат докато се успим тука съвсем както и с акциите, че ше ходат вечно на горе и изведнъж както всичко е розово тееерееесс акциите на доле ффиийййууу златото на горе ...... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 3
misanthrope
преди 9 години
Каква полза бе човек, 1223!!! Знаеш ли от кога е около 1200? Щом малко надигне глава, веднага се потапя. Ако беше сложил преди година пари в злато, сега щеше да си назад най-малко от пропуснати ползи.За капак, ето ти нещо от преди няма и 20 денаhttp://***.investor.bg/surovini/365/a/zlatoto-otstypi-do-5-sedmichno-dyno-193620/Ама гледам там не си коментирал. Само Михал се е изказал в типично негов стил, който те оставя замислен, я ли не сфафаф или немаше сми
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
STRAHO
преди 9 години
Имаше един от коментиращите тук дето оспорваше прогнозата на Джим Синклер! Преди време изписахме доста коментари с него на темата! Е...... питам го сега, още ли оспорва авторитета му? :))))) Още ли не е съгласен с аргументите в полза на златото?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 4
misanthrope
преди 9 години
Аде бре Михале, що не коментираш? Или си зает с Рашата?Нале щеше се Исстреля та да излети... а гледам радват се ората на 1223. Май май.. излязох прав че ще е в рейндж около 1200 за неопределено дълго време
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още