IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спечелете билет за концерта на Джо Кокър с Investor.bg

Легендарният музикант пристига в България и ние ти даваме възможност да посетиш концерта му в София

11:45 | 10.05.11 г. 14
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Болкан Ентертейнмънт</p>

Снимка: Болкан Ентертейнмънт

Вероятно вече няма човек, който да не е разбрал, че една от най-големите музикални легенди ще има концерт в София.

Джо Кокър е огромно име в музикалния бизнес вече повече от 40 години.  Напоеният му с блус и соул глас просто не може да бъде сгрешен и е негова абсолютна запазена марка. Продал е милиони копия от своите албуми по целия свят и е създал невероятни хитове.

Джо Кокър е носител на най-престижните световни награди, включително Грами, Златен глобус и Оскар. Носител е на орден на Британската империя.

След близо тригодишна пауза, миналата есен музикантът се завърна с нов албум - “Hard Knocks”. Концертът му на 28 май 2011 г. в София е част от турнето в подкрепа на албума. “Hard Knocks” е повече поп от всеки един от албумите му през последните години.

„С Итън Джоунс, когото обичам и с когото записах ‘Hymn For My Soul’ през 2007, почти направихме този албум като демо запис. Не използвахме никакви елетронни и специални ефекти”, обяснява Джо Кокър.

Албумът “Hard Knocks” е продуциран от Мат Сърлетик и включва девет съвсем нови песни, както и версия на песента на Dixie Chicks “I Hope”, продуцирана от легендата Тони Браун.

За разлика от много други банди и артисти, които твърдят, че последната им творба им е най-добрата, Джо Кокър не вярва, че това е „някакво ново ниво” или нещо подобно и по-скоро оставя на феновете да преценят къде да поставят “Hard Knocks” измежду останалите му творби.

„Предполагам, че това просто е моят 21 студиен албум след 40 години работа. Не изглежда чак толкова много” Освен тях, певецът има издадени и 4 лайв албума.

Свиренето на живо е и винаги е било съществена част от това, което Джо Кокър прави и на което се наслаждава ужасно много. Освен че представя песните от “Hard Knocks” на живо, на това турне той е подготвил и още изненади за феновете. 

“Ще чуете песни, които станаха доста успешни, но винаги са били пренебрегвани при концерти на живо”, обяснява той. „Разбира се, няма да пропуснем ‘You Can Leave Your Hat On’ и ‘Unchain My Heart’, винаги ги изпълняваме, но в средата на шоуто искам да има и някои стари парчета като ‘Simple Things’ и ‘Tonight’."

Ако искате да се насладите на музиката на Джо Кокър, Investor.bg ви дава възможност да спечелите два билета за концерта. Това може да стане, като вземете участие в играта ни и отговорите нa въпроса колко издадени албума има музиканта. Отговорите си може да давате тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Temenuga_Peeva
преди 13 години
ОБЩО 25 АЛБУМА, ОТ КОИТО 21 СТУДИИНИ И 4 НА ЖИВО
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
Cveti_Kirova
преди 13 години
Има издадени общо 25 албума-21 в студио и 4 на живо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Mira_Vasileva
преди 13 години
издадени общо 25 албума
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още