IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акция на седмицата - Фазерлес

Книжата на дружеството бяха първи по повишение сред компаниите от BGTR30

12:14 | 25.01.14 г. 18
Автор - снимка
Редактор
Акция на седмицата - Фазерлес

Книжата на Фазерлес АД бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката "Акция на седмицата".

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Акциите на дружеството поскъпнаха с 8,77% през седмицата до 42,3 лв. за брой, като бяха първи по повишение сред компаниите от BGTR30. Сделките бяха общо 17 на стойност 94 846 лв.

Поскъпването на акциите за последните 12 месеца е с 32,2% до 22 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,5 лв. на акция.

Фазерлес АД отчита 6% спад на продажбите на годишна база до 13,1 млн. лв. за деветмесечието на 2013 г. Печалбата е надолус с 32% до 629 хил. лв. за януари-септември 2013 г.

Традиционно продажбите за вътрешен пазар формират 15% от проходите на Фазерлес, а за износ е 85% от продукцията.

Фазерлес АД произвежда дървесно влакнести плочи (ДВП или фазер).

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Свързани компании:

Фазерлес АД(FZLS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 6 rate down comment 2
popo323
преди 10 години
Би ли дал примери с някои акции качили се над върховите си цени през 2007 год , но не някои измислени дето никой не ги е чувал , щото 2007 никой не ги е и купувал. Що сте толкова прости бе хора , какво ще пречи на собствениците на тези дружества , холдинги и тем подобни отново да ви сринат цените когато си поискат . Че тя борсата е от смешна по смешна , един голям мол на запад прави по големи обороти . Има една поговорка - ...Никога не вярвай на човек който веднъж те е излъгал и никога не лъжи човек който ти вярва ......... Пък тук всички мажоритарни собственици измамиха дребните акционери при тях , просто им прибраха парите . Какво ще ги спре да го повторят , може би , честната им дума ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 2
popo323
преди 10 години
Може и да има някои милионери , но 99% не са , и са на загуба . Като те гледам и теб с мижавите 100 акцийки , не ми се дори коментира . Знаели нещо , ха ха , и що го споделяте тук , а не си купи 10 000 акцийки . Айде стига смешки ,ясни сте всички . Отдавна влака катастрофира , всички изпаднахте от него , щастливци са тези дето въобще не са се качвали .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 4
LuckyYou
преди 10 години
Popo323 Една компания има и възходи и падения. От къде на къде ще правиш извод за това дали акцията ще расте, изхождайки от това, че преди била 270, пък сега е 42 ?!?!?! Еми представи си, че тръгне нагоре износа, печалбата и вземе, че пак се върне на 270 ?! И ти вземеш та така съвсем случайно си купиш от тази акция ?! Много плитко мислене демонстрираш. Аз не казвам, че ще го направи, а казвам, че е възможно да стане, и все някоя акция ще си върне цената от спада по време на кризата. Да не говорим, че някои вече го направиха, та даже и се качиха с много!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 2
KaiserSoze
преди 10 години
"Щом минете 3000 на Софикса , тогава говорете ." Аз нямам никаква нужда да говоря или да споря. Имам сантимент към тази акция защото беше една от първите закупени от мен преди около 13-14 години. Просто защото знаех какво се случва с цените на акциите след приемането на страните от ЦИЕ в ЕС. Както и стана. Имаше хора, които също като мен знаеха и купуваха, някои от тях прогнозираха Софикс 1000 още тогава, а други като теб ги заливаха с насмешки. Сега наистина са милионери. Аз не чакам вече Софикс на 3000, но за теб съм сигурен, че няма да си на влака и тогава:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 1
popo323
преди 10 години
Ще ти разкажа една случка накратко от скоро. Отивам на гости в Русе и с един приятел случайно с някакви измислени покани попадаме на някакво секретно събиранe в една зала , където някакви са събрали около 200 души , костюмирани , така до към 30 год и надъхани да станат милионери . Какво се оказва , някаква фирмичка набира пирамидка , един лектори , едно чудо , едно пеене и надъхване с всякакви графики , схеми и какви ли не глупости . Целта да купиш там някакви хартийки , които да продадеш на други , те пък на трети и т н. От всеки ще взимаш процент ужким , по банков път разбира се . И балъците купуват , та чак ни гледат учудено ,че не си купуваме . Ама накрая цялата зала става и пее Let s go delphi , покъртително шоу на бъдещи милионери . Та и тук е горе долу същото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
popo323
преди 10 години
Не просто никога не съм купувал от тях , та не съм им следил цената , но когато едно нещо е паднало от 270 на 42 , да твърдим за нов възход е доста съмнително. Виж ако сега цената им след 7 години беше поне 540 , тогава да , поне лихвите в банката са компенсирани . А иначе ловци на нови шарани винаги ще има , тя цялата борса е такава. Всеки новоизлюпен брокер казва едно и също , нека забравим какво се е случвало , нека търсим нови шарани , та да има комисионки . При тази смешно ликвидна борса , можеш да манипулираш цената както си искаш ако си собственик на дружество.Единствените които проявяват малко разбиране са тези които си правят обратно изкупуване на някакви сносни цени . Примерно Софарма , Монбат ...и още няколко . Но дори и тези ако поискат ще ви сринат цената на акциите си и под левче , въпрос на добра воля . Но повечето и това не правят.На нашата борса примерите са само за падение ,възхода още го чакаме , но не се вижда. Щом минете 3000 на Софикса , тогава говорете .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
KaiserSoze
преди 10 години
Бяха и доста над 150, поне аз лично продадох на 270 по спомен! Скромни 100 броя от ипо-то:) Ти май си нов тъдява:) примери за възход и падение има навсякъде, не само на БФБ. Или си някой обиден и неоценен "анализатор" от далечната 2007;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
popo323
преди 10 години
"Невероятен възход" , просто да занеемееш от възхищение . Акциите на "Фазерлес" стигнали цели 42 лв , ама наистина изумително . Ама само така да попитам , тези същите акции колко бяха през 2007 год ??? Не бяха ли около 150 лв . Та ако случайно сте си купили тогава сега 6.5 год по късно сте само около три пъти на загуба , ако сметнете и сложната лихва за тези години от обезценката на парите , ще се окаже ,че сте загубили 6 пъти . Тоест да поясна ако тогава тези 150 лв сте ги сложили на влог , сега щяхте да имате 300лв . Ако сте си купили акциийка , имате само 42лв . Значи 300-42=258 , грубо разбира се , то според всеки брокер е съвсем дребна загуба . Нали парите са чужди . Все чакам да направят анализ на това каква е загубата на всяка акция от 2007 год досега , и да изчислят каква би трябвало да и е цената за да сте на нула в момента . Но това на никога не изнася , важното е да се ловят нови шарани .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още