IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Огнян Донев: Новият завод на Софарма ще се открие на 13 юни

Това е една от най-модерните високотехнологични производствени мощности в България, заяви изпълнителният директор

09:37 | 31.05.13 г. 11
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Част от оборудването в новия завод.&nbsp;<em>Снимка: Софарма</em> АД</p>

Част от оборудването в новия завод. Снимка: Софарма АД

Откриването на новия ни завод на Софарма АД в София ще е на 13 юни 2013 г., написа изпълнителният директор Огнян Донев във темата за дружеството в Коментари на Investor.bg.

”Ние от ръководството се гордеем с това, което сътворихме и смятаме, че това е една от най-модерните високотехнологични производствени мощности в България. Оценката нека бъде ваша, защото ние, разбира се, сме субективни”, заявява Огнян Донев.

Официалният старт на строителството на новия завод започна на 9 декември 2010 г., като откриването бе направено от премиера Бойко Борисов.

Новия завод за твърди лекарствени форми на Софарма се намира на ул. Илиенско шосе в София. Инвестицията е за 70 млн. лв. върху разгъната застроена площ от 20 000 кв. м, като ще осигури 420 работни места. Предвижда се в завода да се произвеждат 4 млрд. таблетки годишно, като гамата ще включва над 100 лекарствени продукта.

Снимки на новия завод вече са поместени в уеб страницата на Софарма АД.

Вчера Софарма АД публикува консолидираният си отчет за първото тримесечие на 2013 г., който показа ръст на печалбата с 6,3 млн. лв. до 17,7 млн. лв., както и повишение на продажбите с 9% на годишна база до 190 млн. лв.

Акциите на фармацевтичната компания поскъпват с 26% за последните 12 месеца до 2,9 лв. за акция и 383 млн. лв. пазарна капитализация. През периода е разпределен и брутен дивидент от 0,07 лв. на акция.
 

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 11 rate down comment 5
market trends
преди 11 години
Аз лично се радвам,че в България се открива модерен фармацевтичен завод.Новите работни места също са нещо хубаво,но дали не са за сметка на други,защото не виждам толкова много да са скочили продажбите на Софарма? Освен това няма да се уморя да повтарям,че натиска върху цените на генериците ще става все по-голям,а от там и върху печалбите.За намаляване на цените на лекарствата като приоритет заговори новия министър на здравеопазването.Щеше да е много по-хубаво,ако откриваме изследователски центрове за разработка на оригинални лекарства,а не да правим грубо казано ишлеме пък било то и с най-модерна техника.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още