IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Софарма с 5% ръст на продажбите през юни

За първото полугодие на годината увеличението е с 2%, регистрирни са 7% ръст на износа и 12% спад на вътрешния пазар

15:20 | 05.07.12 г. 18
Софарма с 5% ръст на продажбите през юни

Софарма АД отчита 5% ръст на продажбите на годишна база през юни 2012 г., съобщи дружеството чрез БФБ-София. Износът се увеличава с 10%, а продажбите за вътрешния пазар се свиват с 8%.

За първото полугодие на годината увеличението на продажбите е с 2%, включително 7% ръст на износа и 12% спад на вътрешния пазар.

Консолидираните данни обаче са по-съществени за дружеството. Те показаха ръст на продажбите с 5,4% на годишна база до 174,3 млн. лв. за първата четвърт на 2012 г., докато неконсолидираните отчетоха намаление с 0,9% до 56 млн. лв.

Софарма АД отчете ръст от 7% на годишна база в консолидираната си печалба за първото тримесечие на 2012 г. до 11,3 млн. лв. Неконсолидираната печалба спадна с 19% до 8,44 млн. лв. за първото тримесечие на 2012 г.

Акционерите на Софарма АД гласуваха за брутен дивидент от 0,07 лв./акция за 2011 г.

Акциите на Софарма АД поевтиняват с 42% на годишна база до 2,26 лв. за брой и 298 млн. лв. пазарна капитализация. През периода е разпределен и брутен дивидент от 0,07 лв. на акция.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:29 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 3 rate down comment 0
FINTA
преди 12 години
Бареков, ти ли си бе, признай си..... Ти си маймунке ***...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 3
aleksandyr_kah
преди 12 години
"...ръст на продажбите с 5,4% на годишна база до 174,3 млн. лв. за първата четвърт на 2012 г.,"- дали му е зле на Огнян Донев при това положение? Ние се чудим как да купуваме лекарства на възрастните си родители, с чиито пенсии само сметките си не могат да платят, а тоя тука ще ми продължава да печели на гърба на хората със тия безумни цени на лекарствата. До кога ще продължава този монопол - къде е държавата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 2
roman_jordanov
преди 12 години
Тука за компанията на господин Огнян Донев ли става въпрос - дето заедно с авера си Любомир Павлов са обвиняеми за пране на пари? От тази гледна точка е напълно оправдано свиването на потреблението на вътршения пазар в цели 8 %. Не знам до кога мислят да ги продават тия скъпите лекарства? Колко пъти трябва да има скандали и разследвания, за да се усетят, че не е това правилната политика на ценообразуване?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 1
enforcer
преди 12 години
ето ги бе, разбирачите. *** що само два коментара? дайте още, да почерпим от знанието ви.честно хора, ставате смешни като под всяка статия за софарма блеете едни и същи глупости. от 1 000 км си личи, че хал хабер си нямате от пазари и борси
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 3
fighty
преди 12 години
Как няма да има ръст на продажбите на външният пазар, като там продукцията на родният фармацевтичен гигант се предлага на далеч по-изгодни цени, което е меко казано парадоксално. Акциите на компанията продължават да вървят стремглаво надолу, вероятно заради поредният скандал около Донев, този път за пране на пари, а и инвеститорите едва ли го долюбват толкова при символичния дивидент, който отпусна тази година.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
mila jovanovna
преди 12 години
Заради компании като "Софарма" българската фондова борса е обречена на провал и лош имидж и в този случай кризата не може да бъде адекватно оправдание. Причината са постоянните измами и манипулиране с финансова информация, касаеща именно техните акции.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още