IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Софарма с 19% спад на печалбата до 8,44 млн. лв. за първото тримесечие

Продажбите на фармацевтичната компания за периода намаляват с 0,9% на годишна база до 56 млн. лв.

18:12 | 02.05.12 г. 29
Автор - снимка
Редактор
Софарма с 19% спад на печалбата до 8,44 млн. лв. за първото тримесечие

Софарма АД отчита 19% спад на печалбата до 8,44 млн. лв. за първото тримесечие на 2012 г., показва неконсолидираният отчет на компанията, публикуван чрез БФБ-София.

Продажбите на фармацевтичната компания намаляват с 0,9% до 56 млн. лв. за януари-март 2012 г. Спадът е по-малък от предварителните данни за 3% намаление.

През април 2012 г. фондовете на Gramercy продадоха участието си от над 11% в Софарма АД, а УПФ Доверие го увеличи до 6,72% от 4,18% преди това.

За последните 12 месеца акциите на фармацевтичната компания поевтиняват с 42% до 2,59 лв./акция и 342 млн. лв. пазарна капитализация.

Част от икономическата група на Софарма АД са и Унифарм, Медика, Българска роза Севтополис, Софарма Трейдинг и Момина крепост, които също са борсови компании и публикуваха отчетите си.

Софарма Трейдинг АД отчита 9% ръст на печалбата на годишна база до 1,9 млн. лв. за първото тримесечие на 2012 г. Продажбите намаляват с 0,27% на годишна база до 114,4 млн. лв. за януари-март 2012 г. Компанията е фармацевтичен дистрибутор.

Печалбата на Българска роза - Севтополис АД се увеличава 8,4 пъти до 918 хил. лв. за първото тримесечие на 2012 г. Продажбите се увеличават с 59% до 5,3 млн. лв.

Унифарм АД отчита 44% спад на печалбата на годишна база до 150 хил. лв. за първото тримесечие на 2012 г. Продажбите намаляват с 23% на годишна база до 3,35 млн. лв.

Медика АД отчита ръст на продажбите с 18% на годишна база до 4,77 млн. лв. за първото тримесечие на 2012 г. Печалбата намалява с 5,43% на годишна база до 505 хил. лв. за януари-март тази година.

Момина крепост АД отчита спад на продажбите с 0,26% на годишна база до 1,16 млн. лв. за първото тримесечие на 2012 г. Печалбата остава символична - хиляда лева, спрямо 5 хил. лв. за първото тримесечие на 2011 г.

Свързани компании:

Унифарм АД(59X)

Софарма Трейдинг АД(SFT)

Българска роза-Севтополис АД(4BJ)

Медика АД(5MA)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:44 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

9
rate up comment 3 rate down comment 1
venko_rbnt
преди 12 години
Огнян Донев заедно с Любо Пъпката притежават една от най-големите медии, Иконемдия и олигарха Иво Прокопиев, та се чудя за тях къса ли ти се душата?! :) Смешното ти и жалко платени защитаване на ЕДНИ ОТ НАЙ-АЛЧНИТЕ и големи монополисти в тая държава, наиситна прозира и е жалко. Да е жив и здрав да, да ти плаща заплатката:) Софарма е най-големия октопод в тази държава, който извива ръцете на болниците, взима 3-4но от български джоб за лекарства, който в чужбина продава за жълти стотинки. Оправданието е пазара. Само дето отдавна са настъпили на чуждите пазари, но цената си остава ниска??:) Донев си пере парите през офшорки, без да си плаща данък. Чиста печалба за него. "Жив и здрав да е" :)!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 1
delinda_dilain
преди 12 години
Никак не ми е жал за Софарма. Дори не знам дали тази информация е достоверна. Повече съм склонна да вярвам че олигарси като Огнян Донев продължават да богатеят за сметка на обикновените граждани, които макар че са примерни данъкоплатци, не виждам никаква полза от това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 3
absurdistan
преди 12 години
Жив и здрав да е другарят Донев, че дава на народа евтини и качествени лекарства! Душата ми се къса за бедните монополисти, изкупили половината родни медии, в случай, че някой реши да им изкара кирливите ризи на показ. Жива и здрава да е Софарма - това почтено предприятие, даващо хляб на толкова морално деградирали биологични единици, наричащи себе си хора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 1
FINTA
преди 12 години
Ей го бе, появи се!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 2
baritona
преди 12 години
донева душица си ти ми се струва :) това с касите си е грешка, ама и че наглостта на донев е достигнала небесата не ти прави впечатление сигурно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 1
anka_yanka
преди 12 години
Ти понеже НИКАК не си платена слуга на Донев, неее...:) Скрий се моля ти се в някоя Донев завод!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
grozna_jaba
преди 12 години
"През април 2012 г. фондовете на Gramercy продадоха участието си от над 11% в Софарма АД, а УПФ Доверие го увеличи до 6,72% от 4,18% преди това." Именно Гремърси избягаха като попарени от акциите на Софарма, защото те стават все по-ниски и ниски. Явно големия октопод все пак може да бъде подкастрян все от някъде и това време настана. А до платените драскачи на Огнян Донев САМО не им пожелавам да достигат до положение в което живота или здравето им ще зависи от илачите на иначе от така благородния олигарх, който защитават....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
FINTA
преди 12 години
Бе точно разходите му за труд да растат .... :) да не забравяме, че строи нови производствени мощности!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 5
хръм
преди 12 години
Хайде къде са платените драскачи да обяснят разни глупости. Истината е, че приходите не растат, а разходите се увеличават поради поскъпването на петрола (фармацията е химия другари), разходите за труд се увеличават с 8% и т.н. Да е жив и здрав Донев да хляб на хиляди и да произвежда евтини лекарства, иначе внос от чужбина. А Здравната каса ако ги купува скъпо да се самокоригира, това си е нейн проблем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още