IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Русия оказва военна помощ на легитимната армия на Асад

Поддържаме абсолютно легални правителствени структури, заяви руският президент

15:50 | 27.09.15 г. 45
Путин: Русия оказва военна помощ на легитимната армия на Асад

Русия оказва в Сирия военна помощ на легитимната армия на президента Асад, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС. Той каза това в интервю за телевизиите Си Би Ес и Пи Би Ес в навечерието на 70-ата сесия на Общото събрание на ООН.

По думите му руското присъствие в Сирия се изразява в момента в доставка на оръжие за сирийското правителство, обучаване на персонал и оказване на хуманитарна помощ на сирийския народ.

"Там има само една легитимна армия - това е армията на президента на Сирия Асад", посочи руският президент.

Путин изрично подчерта, че военната подкрепа за незаконните структури не отговаря на принципите на съвременното международно право и на устава на ООН. Той допълни, че военна помощ може и трябва да се оказва само на легитимни правителства или на страни с тяхно съгласие или по тяхна молба или по решение на Съвета за сигурност на ООН. 

"В случая става въпрос за молба за оказване на военно-техническа помощ, което ние правим в рамките на абсолютно законни международни договори. Поддържаме абсолютно легални правителствени структури", отбеляза руският президент.

"Според интерпретацията на някои наши международни партньори, на силите на Асад противостои опозицията, но в действителност реално армията на Асад се бори с терористичните организации", посочи Путин.

Руският държавен глава припомня, че Русия предлага сътрудничество и на страните от целия регион.

"Опитваме се да създадем някаква координационна структура. Лично информирах за това президента на Турция и кралете на Йордания и Саудитска Арабия", каза Путин, като допълни, че за това са били информирани и Съединените щати, външният министър Джон Кери е разговарял подробно по този въпрос с руския си колега Сергей Лавров, а и военни представители на двете страни са обсъждали темата.

"Ще се радваме, ако намерим обща платформа за съвместни действия против терористите", отбеляза руският президент.

В изказването си пред Общото събрание на ООН Владимир Путин ще засегне въпроса за реформата в ООН, ще призове за усилията за борба с тероризма и ще даде оценка на сегашната ситуация в международните отношения като цяло. (БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

23
rate up comment 8 rate down comment 10
Стоян Петров
преди 8 години
Защо да вземам куфарите. Та аз съм в САЩ. Дилър съм на Фолксваген но в момента сме в нещо като отпуска. Затова и пиша през работно време. И много здраве на Mavi goz от дъщеря му. Искрено се възмути колко низко сте паднали цялата чуждопоклонническа група. Разказах и какви небивалици и измислици пишете, за едни жалки рубли.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 9 rate down comment 5
ing5rov
преди 8 години
Стоенчо ама ти въобще не се правиш , момче...*** таланта си ! Куфарите и Америка...ша та грабнат още от летището , дет вика Михаелиса !!! Малииий !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 17 rate down comment 5
ABBA
преди 8 години
Китайския флот вече е на котва край Сирия ....Фашингтон знаеше какво ще се случи и евакуира армията си в ЕС, на топло за зимата при либерасти и толерасти. На печелившите честито.Грманците изгонени от квартирите си заради бежанци - Happy New Year от баба ви Меркелица.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 11 rate down comment 7
STRAHO
преди 8 години
Развитието на събитията не потвърждава тезата ти. По не по отношение на Русия. :) За да влаче някой някого, преди всичко трябва да е отпред, а влачения да е след него. Струва ми се, че западните вождове един по един ще последват Путин по отношение политиката му в Близкия изток ..сега...а после и по други ширини. В Украйна вече последваха съветите му. Местните *** изоставате от врътките в политиката от вождовете си. Много скоро очаквай и наШ мъШ и останалите от триото с изявления в този дух. Тогава надявам се леееекичко ще посмените курса в коментарите. :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 11 rate down comment 5
michaelis12
преди 8 години
И аз не искам да съм груб но китайския флот е на път за Сирия ... и ше има анална срещна на Русия и Китай срещу НАТОто .....US On The Ropes: China To Join Russian Military In Syria While Iraq Strikes Intel Deal With Moscow, Tehranhttp://***.zerohedge.com/news/2015-09-27/us-ropes-china-join-russian-military-syria-while-iraq-strikes-intel-deal-moscow-tehryes мама им гадна атлантическа Стоянчоо опаковай куфарите и айде фърр към УСАгта щото после китайците не моат да ги търпат такива кат тебе ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 9 rate down comment 14
Стоян Петров
преди 8 години
Не искам да ставам груб, но Путин може да шамароса единствено Кабаева. Русия си е регионална сила и никакви напъни не могат да променят този факт. Европа няма да влачи вечно двете недоразпаднали се империи-Русия и Турция. Развръзката е близо. Повервай ми!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 11 rate down comment 4
STRAHO
преди 8 години
На кой му пука за проценти за малцинствени групи, секти и прочие. Тези неща са за пред медиите. ИД например не е ИД и трепе най много мюсюлмани е и!? Та нали точно англосаксонците имат най голям принос при оформянето на държавните граници така щото да има такова разпределение на населението което да предопределя подобни вътрешни конфликти в удобно за бенефициентите от запад време? Не го повтаряй повече щото няма смисъл. На САЩ не им е необходима справедливост там или демокрация а възможност за грабеж. Те продължават и в момента да цоцат евтин нефт от там. Да видим когато ги нашамароса Путин през крадливите ръце на какви цени ще купуват нефта и газа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 7 rate down comment 13
Стоян Петров
преди 8 години
Ще се повторя, но се налага. Алевитите са шиитска секта, която управлява Сирия. Те са 16% от населението на страната. Подкрепят ги и християните(8% от населението). Има малко кюрди и всичко останало са сунити. Представител на тази общност не може да стане даже и чиновник. Не ги харесвам, защота са жестоки, но в случая са онеправдани. Не Путин и Обама, а Вселенският Патриарх и Папата да застанат зад Башар Асад, той е неспасяем. Сега или след 5 години, няма никакво значение!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 6 rate down comment 3
STRAHO
преди 8 години
"Майкъл Гудуин счита, че позицията на Владимир Путин по украинския и сирийския въпрос показват колко малко той уважава Обама или се бои от него.Ако на срещата между Барак Обама и Владимир Путин се получи някакъв прогрес, той ще бъде едностранен. САЩ все повече ще се доближат до разбирането, че Башар Асад ще остане на власт, независимо че според Обама той трябва да си отиде."http://***.blitz.bg/news/article/363786
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 15 rate down comment 3
STRAHO
преди 8 години
***, закъснявате да следвате вождовете! :))))) Един по един смекчават тона че даже и да следват Русия намекват! Явно не сте получили последните указания за промяна на тона! :)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още