IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Криптото скоро може да стане заплаха за глобалната финансова стабилност

Доклад на FSB разглежда опасността в четири аспекта - законност, ливъридж, ликвидност и изтичане

09:07 | 19.02.22 г. 33
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Последна актуализация: 02:34 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 3
Геро от Германия
преди 2 години
Нормално е да излизат все повече такива статии и ,, статистики". Криптовалутите са спасение срещу абсурдната инфлация създена именно от така наречената традиционна банкова система. И когато същите тези хора били загрижени за нормалните хора и техните пари се смея с глас. Все повече хора разширяват портфолиото си с малко крипто. В крайна сметка изисква два клика на телефона, не се разправяш с досадни лелки на гишета по банки и глупости. Такива статии и дежурният хейт под тях са сигурен сигнал - Buy.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 6
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Шиткойните никога няма да станат законно разплащателно средство защо никоя нормална държава няма да разреши неконтролирана, анонимна и неуправляема валута. Това е все едно да се простреляш сам в крака. Но май им гласят балтията и относно ползването им за престъпна дейност по целия свят. Очаквано.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
cyclop
преди 2 години
"...престъпници са държали 11 милиарда долара в криптовалути от известни незаконни източници през 2021 г. - четирикратно увеличение спрямо 2020 г." - ... А колко поскъпнаха криптовалутите през тоя период, че не помня? Да не излезе, че "престъпниците" са държали същото количество, само оценката е различна :D ...А колко е увеличението при, примерно, самотните майки или работещите в градския транспорт за същия период? Да не се окаже, че има шесткратно увеличение при тях? Обожавам подобни "статистики".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още