IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Байдън: Компаниите в частния сектор да увеличат изискванията за ваксиниране

Могат да си го позволят, след като регулаторът в САЩ даде окончателно одобрение на ваксината на Pfizer и BioNTech

22:37 | 23.08.21 г. 16
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Ting Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Ting Shen/Bloomberg

Окончателното одобрение на ваксината на Pfizer и BioNTech срещу коронавирус в САЩ трябва да отвори пътя към въвеждането на изисквания за имунизиране в компаниите. На това мнение е американският президент Джо Байдън, цитиран от Bloomberg.

„Призовавам повече компании в частния сектор да увеличат изискванията за ваксина“, каза той в изказване от понеделник.

Изказването му бе направено, след като Агенцията по храни и лекарства на САЩ (FDA) даде окончателното одобрение на ваксината срещу коронавируса на Pfizer/BioNTech, съобщава CNBC. Това е първата ваксина, която получава това одобрение в САЩ.

Досега продуктът на двете компании с търговско наименование Comirnaty се използваше с одобрение, дадено под условие заради извънредното положение, свързано с пандемията от коронавируса. По същата процедура се позволи използването на ваксини и на други производители, както в САЩ, така и от страна на Европейската агенция по лекарствата (EMA).

В понеделник Байдън призова американците, които досега са имали известни притеснения да се ваксинират, да го направят сега.

„Ако сте един от милионите американци, които казаха, че няма да се ваксинират докато пепаратът не получи окончателно одобрение от FDA, сега го получи“, каза президентът и допълни: „Моментът, който чакахте, е тук“.

В същото време по-рано през деня  от Пентагона заявиха, че ще се задължат военнослужещите да се ваксинират срещу коронавирус, тъй като ваксината на Pfizer вече е напълно одобрена, предаде Асошиейтед прес.

По този начин министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин ще изпълни обещанието си да въведе задължително ваксиниране срещу коронавирус за американските военнослужещи веднага щом Агенцията на САЩ за контрол на храните и лекарствата напълно одобри ваксината на Pfizer, заяви говорителят на Пентагона Джон Кърби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

16
rate up comment 0 rate down comment 1
Valentin13
преди 2 години
я ми дай една причина защо думата "русофил" я използваш, и не само ти, в негативен смисъл? какво лошо има в това - русофил?претендираш да си "демократ", не трябва ли да си анти-расист? или то си е само за митингите и интервютата.все пак - дай една причина думата "русофил" да е *** дума.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 1 rate down comment 0
ing5rov
преди 2 години
Компаниите в частния сектор моенсамо да надуят вувузелата ... бай гън тоже ... реднековете само туй чакат ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 2 години
ок... умишлено го написах, прав си, но и ти не може и да ми даваш за пример, град-държава :))там сигурно всички се познават лично... и ако един ковидяса, целото село го знае.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 1 rate down comment 2
zelka007
преди 2 години
хе ... тук не могат статистика да ти изкарат какво се случва в александровска или пирогов , ти искаш за изчезващите общини на БГ ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 2 години
... добре де.. гибралтар, чери пикинг :))... дай статистика за община Чипровци :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 1 rate down comment 4
zelka007
преди 2 години
за израел кво си чел и от къде не знам , ама влизаш в официалният им портал за ковид19 и гледаш ... имат разбивка за всяка област дори , колко са на болнично лечение ваксинирани с две дози , с една доза и неваксинирани ... сам си прецени , мен разни небивалици циркулиращи из фейса не ми се обсъждат ... гибралтар : 39х население , 78х поставени дози - демек над 99% ваксинирано население , 88 активни случая на ковид19 , 6 човека в болница , за вчера имат 3 нови случая ... както искаш си смятай % и откъдето искаш , ако искаш и софтуер си напиши , казваш учил си информатика ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 4 rate down comment 0
khao
преди 2 години
разбира се че няма :)) ние ядем най много кисело мляко в ЕС и сме с най-кратък живот.... следователно киселото мляко убива.... да, ама не! :))Още в началото ти казах защо няма да се получат нещата у нас.... ваксинирането е акт на доверие, а не ценз за научна степен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 7 rate down comment 0
Един Българин
преди 2 години
Замислете се, че най-образованата част от населението на България (и не само) отказва да се ваксинира за настинки и грипове (може би защото се е пробвала вече и резултатът е плачевен). Тази ваксина е получила одобение под политически натиск. В Израел ползват само нея и преди 2 месеца обявиха, че ефективността и е 39%. За останалите не се и говори дори. Дали на хората не им писна да ги манипулират? Дали е случайно, че не се изнасят регулярни данни колко преносители има новоустановени, колко от тях са имунизирани и с коя ваксина? Дали на запад като са имунизирали 60-70% от населението са по-добре? За пари дори и не ми се говори, че при птичия, свинския, шапа и лудата крава поне хората не страдаха директно, а само ги обираха. 2020-та имаме повече смърт защото някой хитрец реши да спре плановите операции и на практика да обрече тежко болните от истински болести на влошаване и смърт. Психическите ефекти ще берем още 20-30 години когато някой "отключи" и очисти друг или себе си, но това са "подробности", нали?Нищо лично, но дали имат връзка тези факти и дали си струва риска? :)п.п. Имам 2 висши от ТУ и СУ в най-силните им специалности (КСТ и Информатика), завърших "само" с 5,65 и 5,60 , защото някои преподаватели мразят мислещи хора със собствено мнение, особено ако не съвпада с тяхното дори и да имат безброй аргументи в тяхна защита.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 4
zelka007
преди 2 години
ей сега погледнах , дори албанците са по-напред от нас във ваксинирането ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 4
zelka007
преди 2 години
и аз мисля че няма връзка , само съвпадение ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още