IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Тръмп: Брифингите за коронавируса не си струват времето

Американският президент обмисля да се прекрати провеждането на ежедневни брифинги за коронавируса в САЩ

14:51 | 26.04.20 г. 17
<p>
	Президентът на САЩ Доналд Тръмп. <em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Президентът на САЩ Доналд Тръмп. Снимка: Bloomberg

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ежедневните брифинги, които се превърнаха в заместител на телевизионната му кампания за президентските избори, не си струват усилията и времето, съобщава Bloomberg.

Тръмп прави подобно изявление, след като преди дни се появи информация в публичното пространство, че обмисля да прекрати подобни включвания. В петък президентът се оправда, че саркастично е предложил на американските граждани да се инжектират с дезинфектант. Говорителят на Тръмп отказа да даде коментар относно тези изявления. 

„Президентът Тръмп често пъти е казвал, че американските граждани трябва да се консултират с лекари относно коронавируса. Това бе препоръката му и на вчерашния брифинг“, заяви прессекретарят на Тръмп Кейли МакЕнъни. Тя отбеляза, че думите на президента които предизвикаха остри критики от страна на медици, са били извадени извън контекст. 

От началото на кризата с коронавируса в САЩ почти всеки ден, включително и през повечето почивни дни, се провеждат дълги пресконференции, на които Тръмп говори за коронавируса. Но в петък вечерта американският президент и щабът за борба с коронавируса проведоха най-краткия брифинг досега, тъй като бяха задавани редица въпроси относно коментарите на Тръмп за дезинфектантите. Брифингът продължи само 22 минути и не бе отговорено на нито един журналистически въпрос.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

17
rate up comment 1 rate down comment 1
Otka4eni reformatori
преди 4 години
Едва ли ще мога да те бия по т,ъпо,тия....Все пак с годините си се доказал на страниците на инвестора....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 4 години
така факт, завинаги ше си останеш тъъъп, на гьостерица!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 3 rate down comment 1
Otka4eni reformatori
преди 4 години
Като прочетеш коментарите под някоя статия и виждаш колко е интелекта на к,рете,ните подвизаващи се в този форум.Тръмп между другото го каза много добре, но некой не го разбра или по точно медиите контролирани от демократическата партия надуха/раздухаха фанфарите нарочно в обратна посока, на това, което искаше да каже.Естествено с целта да му подлеят вода за предстоящите избори и да го свалят от власт. Защото Тръмп не знам колко обича властта, но демократите прекалено много я обичат и просто откачат, че са изпуснали кокала и всеячески искат да си го върнат.Колкото до това, което каза Тръмпи беше, че дали в възможно в дадено лекарство, например вездесъщия антибиотик да се смеси с известно количество (такива дози, които няма да навредят на човешкото тяло) белина или дезинфектант, които да убия корона вируса. Това разбира се на практика няма как да стане, но и докторите понеже не го разбраха, вместо да обяснят, че не е възможно наскачаха. Един не излезе и не каза. Ей, пич.. не може.Толкова за интелекта на коментиращите под тази статия, а и толкова за интелекта на великата американска нация нагълтала се с белина...Когато си т,ъп е завинаги....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 3 rate down comment 0
kane
преди 4 години
Слушах по медиа, че само в един град на Фащ е имало 16 души потърсили бърза помощ след като са се нагълтали с белина, кислина, хлор и пр. Дезинфектанти след "препоръката" на императора. И тва е в голям град. В големите градове хората са по умни и не слушат републиканците в огромната си част. Представете си ред нека по царевичака що количество белина и дезинфектанти са изпили, защото те си го избраха и си го слушкат какво ги съветва, за да са фърст! ... Фърст на оня свят ги праща!И как може всичко това да е безнаказано!?!? Той е убил хиляди с глупавите си приказки само.Във фащ всеки съди за да изкара некой лев, тоя над съда ли е бре да го ***...!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 3 rate down comment 4
Бидонойл
преди 4 години
Проблемът не е в брифингите, а в глупостта на някои от изявленията. Нека да ги спира щом иска, ние също не държим всеки ден да му гледаме физиономията. Може да се цупи и насаме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 4 rate down comment 1
korn
преди 4 години
Малкия Доналд пак се разсърди, да не го бъзикне човек. Дано бързо му мине и се върне да ни забавлява с щурите си идеи. Само той ни остана. Путин съвсем се изгуби, ниските цени на петрола и пандемията го вкараха в шах и май мат. Борката още гради ''стадния имунитет'' и не е във форма. Северно корейското божество е в период на трансформация, и не се знае кога ще се прероди в ново тяло.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 6 rate down comment 4
Solar Power
преди 4 години
Ами аз го гледах и слушах на английски и нищо подобно не каза. За журналята е важно в една реч да съединят 2-3 изречения от където има харесва и да звучи гръмко. Нали това продава :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 6 rate down comment 0
driverf1
преди 4 години
Пълна откачалка.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 4
ing5rov
преди 4 години
да бе , да беше Хилърито и коронавирус нямаше да има ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 1
kane
преди 4 години
ти не струваш - малоуменик изпразнен с празни очи!Вижда се на тези брифинги колко си т.ъп и про.ст и не квалифициран за поста, който заемаш - аут.Искаше да стане президент само заради имунитета, който предлага поста, за да може да се подиграва на всички нас. Срам и позор и провал след провал...докога
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още