IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преднината на Клинтън се топи

Едва преди седмица разликата бе от 12 процентни пункта, а сега е само 1 пункт

17:07 | 31.10.16 г. 22
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Хилъри Клинтън. Снимка:<em> архив Ройтерс</em></p>

Хилъри Клинтън. Снимка: архив Ройтерс

Сривът едва ли можеше да е по-драматичен – десет дни преди изборите за президент в САЩ преднината на Хилъри Клинтън пред конкурента Доналд Тръмп е едва един пункт.

В  публикувано в неделя проучване на телевизионния канал ABC News в сътрудничество с Washington Post кандидатът на Демократическата дойде има одобрение от едва 46 на сто, докато за Тръмп биха гласували 45 на сто. Кандидатът на либералите Гари Джонсън в тази анкета има четири процента, а този на Зелените Джил Щайн има 2%.

В пряк избор между Тръмп и Клинтън представителят на демократите ще събере 49 процента от гласовете, а Тръмп – 46 на сто. Според новите резултати около една трета от нерешилите досега гласоподаватели не биха дали гласа си за Клинтън след новите данни за разследването на ФБР .

За изследването са били интервюирани 1268 избиратели между 25 и 28 октомври, включително в петък, когато директорът на ФБР Джеймс Коми отново поднови дебатите за предполагаемата имейл афера.

Пред членове на Конгреса Коми заяви, че нови мейли са открити на компютъра на бившия конгресмен от Ню Йорк Антъни Уайнър. Той е разследван за незаконни текстови съобщения със сексуално съдържание, изпратени до 15-годишно момиче в Северна Каролина.

ФБР вече имаше съдебна заповед да претърси лаптопа му, но му трябваше отделна заповед за проучване на материала, който може би е свързан с Клинтън. Тази заповед бе получена през уикенда. Проверката срещу Клинтън пък бе приключена през лятото.

За Клинтън новите разследвания се случват в повече от неподходящо време. Преди седмица в подобна анкета около 50% от запитаните биха подкрепили нея, а едва 38% - Тръмп, което бе разлика от 12 процентни пункта. Това бе най-високото ниво на одобрение за Клинтън от началото на кампанията.

Изборите за президент в САЩ ще се проведат на 8 ноември, вторник.  

Още коментари за разследването на ФБР можете да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:48 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

10
rate up comment 20 rate down comment 2
QUANTUM
преди 7 години
Спирам да гледам СНН и изтривам този канал. Те се оказаха манипулатори, досега не съм прочел нещо хубаво за Тръмп. Поръчкова телевизия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 11 rate down comment 3
QUANTUM
преди 7 години
Чакаме деня на Армегедона, когато ще се бием срещу Антихриста. После разрушение и световен мир. 666, това е знакът на Антихриста.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 19 rate down comment 2
QUANTUM
преди 7 години
Само да не му видят сметката по другия начин на Тръмп - Ликълн, Кенеди. Току виж изневиделица, уж случайно се почвил някой откачен...Естаблишментът са готови на всичко, за да запазят властта си. Аз чакам от Анонимните да пуснат точно преди изборите видеото, на което Бил Клинтън изнасилва 13 год, момиче на Лолита експреса. Това ще бъде край за Клинтънови. Говори се, че Хилари е направила превод за 1,8 млрд. долара до Катар и че вероятно там ще отседне след изборите. Ще видим. Живеем в интересни времена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 10 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
Като как ли ше заформят конфуза...?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 15 rate down comment 3
0pk
преди 7 години
Ако не спечели Килърито, ще има преврат ми се струва :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 29 rate down comment 2
DELCHO SMOKA
преди 7 години
На задкулисието не му е необходимо, президент да бъде Хилари! Те държат реалната власт, а президента е просто нещо като нашия премиер, само, че зависим не от парламента, а от конгреса! Тръмп ще обере несгодите от приближаващата икономическа катастрофа, а населението ще получи своята "ДЕМОКРАЦИЯ"! Не, че и Хилари не можеше да ги обере, на задкулисието не и пука за нея! Те не са и приятели, тя не им е равна! Тя е просто назначен служител, подобно на камериерките! Тя може да бъде подменена със всеки, който може да говори пред камера! Следвщата Хилари, може да бъде мъж, може и жена. Има ли значение? Задкулисието няма проблем с избирането на Тръмп! В крайна сметка най-вероятното е, той да се окаже толкова революционер и борец срещу злата сила, колкото се оказа наш ВИНЕТУ! Проследи му приказките преди да се възкачи на власт, 1:1 с тези на Тръмп!Не ме разбирай погрешно, аз съм за Тръмп! Въпроса е, че ако е радикален, значи зад него е някакво задкулисие, което е в битка с друго такова!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 2
abdul
преди 7 години
Фалшификация на изборите + масова статистическа дезинформираност за подготовка на електората?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 26 rate down comment 3
DELCHO SMOKA
преди 7 години
Чисто социологически, Клинтановица няма никакъв шанс на изборите! На първо място, според всички усреднени прогнози, тя води с не повече от 3-5%! Изклучваме самоунижението на ABC, с прогноза от 12%! Тези 3-5% ще бъдат стопени от много по-високата активност и мобилизираност на електората на Тръмп! За тях това е кауза. Отделно Тръмп е непрестижен вот, поради пропагандата! Съществува голям процент хора, които не са доволни от живота и управлението в САЩ, и биха подкрепили радикална промяна, но без да го признават, при анкета! Може би говорим за още 5%! Обонго управлява 8 години, много трудно е преизбирането, за 3ти мандат на същата партия. Натрупват се проблеми, електората гласува протестно! Циклите са 1 или 2 мандата, обикновенно! Клинтановица трябва да гони 3ти мандат, при слаба икономика и чудото наречено: "Обонгокеар"! Подновеното разследване от страна на ФБР, ще разколебае 20-25% от гравитиращия към демократите електорат, изобщо да отиде до урните!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 29 rate down comment 3
Grosss
преди 7 години
Честни сини очи ,мечтаещи за нови пранетарни войни.Тая кака дето маматаси трака съсипа арабите,но Европа още по-лошо я чака.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 30 rate down comment 6
ing5rov
преди 7 години
Панделата ше и се отрази успокояващо !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още